SVF noliedz, ka licis slēgt Grieķijas sabiedrisko raidorganizāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ceturtdien noliedza, ka kā daļu no glābšanas aizdevuma programmas ir ieteicis Grieķijai slēgt sabiedriskās televīzijas un radio kompāniju «Elliniki Radiofonia Tileorasi» (ERT). «Nesen pieņemtais lēmums par sabiedrisko raidsabiedrību ir tikai valdības,» paziņoja SVF pārstāvis Gerijs Raiss.

«Valdības ekonomikas programmu atbalsta SVF aizdevums un tas, kā jau zināt, nozīmē arī valsts pārvaldes reformas, bet tā neietver specifiskas rekomendācijas par lēmumiem saistībā ar valsts kompānijām,» viņš paskaidroja.

Grieķijas valdība 11.jūnijā paziņoja par ERT slēgšanu, izraisot politisko krīzi valstī, kā arī sašutumu gan valsts iekšienē, gan starptautiskajā sabiedrībā.

Pēkšņā raidsabiedrības slēgšana nozīmē 2700 darbavietu likvidēšanu.

Valdība paziņoja, ka tāds solis ir nepieciešams, lai izpildītu SVF, Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas starptautiskā aizdevuma nosacījumus.

Tā dēvētās troikas starptautiskā aizdevuma 240 miljardu eiro (168,7 miljardu latu) apmērā nosacījumi paredz līdz gada beigām valsts sektorā likvidēt 4000 darbavietu.

ERT personāla darbinieki kopš raidsabiedrības slēgšanas ir ieņēmuši tās birojus Atēnās, Salonikos un citās lielākajās pilsētās un turpinājuši neoficiāli raidīt internetā.

Lēmums ir radījis politisko saspīlējumu valstī, jo tam nepiekrīt pat koalīcijā ietilpstošie politiskie spēki.

Grieķijas augstākā administratīvā tiesa pirmdien nolēma, ka ERT darbība ir jāatsāk, tomēr ceturtdien visi pieci ERT televīzijas kanāli un 24 radiostacijas joprojām neraidīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu