Bērziņš sola neaiztikt Saeimas atlaišanas lēmumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neilgi pēc ievēlēšanas jaunievēlētajais Valsts prezidents Andris Bērziņš izvairīgi atbildēja, vai varētu atcelt Valda Zatlera rīkojumu atlaist parlamentu. Taču tagad viņš sola šo lēmumu neaiztikt.

Jaunievēlētā Valsts prezidenta sekretāre Karīna Rāviņa- Vimba portālam TVNET norādīja, ka Bērziņš jau diezgan stingri ir paudis savu viedokli par Zatlera kunga lēmumu: "Viņš nedomā to atcelt."

Savukārt jautāts par nesen notikušo pasākumu "Oligarhu kapusvētki" un pret sevi vērsto sabiedrības kritiku un dusmas, Bērziņš pauda uzskatu, ka

demokrātiskā valstī ir atbalstāmas pilsoniskās sabiedrības aktivitātes, lai cilvēkiem būtu iespēja paust savu viedokli.

Vai Bērziņš varētu mēģināt atcelt Zatlera rīkojumu par Saeimas atlaišanu?

Ievēlēšanas vakarā Bērziņš skaidri neizteicās, vai varētu atcelt līdzšinējā Valsts prezidenta Zatlera rīkojumu atlaist Saeimu. Viņš intervijā Latvijas radio sacīja, ka šis jautājums ir vērtējams, ja parādīsies tādi apstākļi un situācija.

Lēmumu par Saeimas atlaišanu Bērziņš nedrīkst aiztikt!

Tikmēr bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka jaunievēlētajam prezidentam nav tiesību atcelt tagadējā prezidenta lēmumu, kurā viņš rosināja atlaist Saeimu. Endziņš skaidroja: "Viņam tādu tiesību nav. Zatlera lēmums ir stājies spēkā un izsludināts. Tagad par šo jautājumu būs jālemj tautai."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu