Franču «neglītās pīles» pēctecis būs diezgan izskatīgs (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamā gada rudenī, Parīzes motoršovā Citroen plāno parādīt leģendārā 2CV ideoloģisko mantinieku.

Auto, kas modernā cilvēka skatījumā atgādina stiklotu skārda bundžu uz motocikla riteņiem, savulaik bija ļoti izplatīts un populārs auto un ir ieguvis pat kulta auto statusu, kaut arī tautā tam piedēvēts neglītā pīlēna statuss.

Tagad vācu AutoBild, atsaucoties uz saviem franču kolēģiem izdevumā Auto Plus, vēsta, ka Citroen plāno virzienā uz leju paplašināt DS modeļu klāstu. Pēc DS3, DS4 un DS5 nākamais šīs par «viegli» ekskluzīvo uzskatītās sērijas pārstāvis būs DS2. Tam par paraugu kalpos konceptauto Revolte, kas savukārt ir iecerēts kā pirmās pārdomas par moderno 2CV. To Citroen demonstrēja pirms nepilniem četriem gadiem 2009. gada Frankfurtes starptautiskajā auto izstādē.

Oriģinālie Citroen 2CV
Oriģinālie Citroen 2CV Foto: Reuters/ScanPix

Tāpat kā oriģinālais 2CV, arī 21.gadsimta «pīle» tiks piedāvāts tikai piecu durvju izpildījumā, taču uz minimālismu un līdz ar to izteikti zemu cenu cerēt nevar. Tāpat kā tiešie konkurenti Fiat 500 un MINI, arī Revolte sērijveida versija būs dažādu labumu pārbagāta un iegādājama ar dažādām virsbūves un salona krāsu un apdares materiālu kombinācijām. Ar plašajām individualizēšanas iespējām Citroen cer jo īpaši uzrunāt jaunos autobraucējus, kam ir svarīgi atšķirties no vienaudžu bara.

Tehniku un agregātus 2CV pārņems no radinieka Peugeot 208. Tas nozīmē, ka dzinēju klāstā būs trīs cilindru benzīna agregāti ar līdz pat 90 zirgspēkiem, kā arī kopā ar BMW izstrādātais četru cilindru turbo motors ar 155 zirgspēkiem. Dīzeļdzinēju klāstu veidos motori ar jaudu līdz 115 zirgspēkiem.

Standartā visi motori tiks komplektēti ar manuālo pārnesumkārbu, taču par papildu samaksu būs iespēja tikt arī pie automātiskās transmisijas.

Pēc Auto Plus informācijas 2CV, kam vēlāk būs arī modifikācija ar atrullējamu jumta centrālo daļu no auduma, bāzes versijā maksās ap 15 tūkstošiem eiro.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu