Jūru izmanto kā ledusskapi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sākoties vasaras siltajām dienām, liela daļa rīdzinieku par savu atpūtas vietu izvēlējušies Bolderājas pludmali. Portāls TVNET novēroja, ka Rīgas satiksmes 3.maršruta autobusi virzienā uz Bolderāju ir pārpildīti.

Pludmalē sastopami dažādu paaudžu cilvēki - bērni, jaunieši, ļaudis gados, un katrs ir atradis savam vecumam piemērotu atpūtas veidu.

Lai gan šonedēļ ūdens vēl nebija tik silts kā gribētos, tomēr drosmīgākie gāja atveldzēties, jo, kā pastāstīja Valda, „ilgi šādu karstumu izturēt ir grūti - nekas cits neatliek”.

Bērnus aukstais ūdens nebaida

Arī bērniem aukstais ūdens likās vilinošs, jo piekrastē bija novērojami mazuļi, kurus vecāki ar grūtībām varēja pierunāt atrauties no līdzpaņemtajām piepūšamajām peldmantām un iet pasildīties saulītē, un izbaudīt pludmales piedāvātās bērnu atrakcijas - šūpoles un slidkalniņus.

Jūra pārvēršas par ledusskapi

Aukstais ūdens noderēja arī kā sava veida ledusskapis - piekrastē bija redzama ne viena vien ierakta dzeramā ūdens pudele, jo, kā pastāstīja atpūtnieki, ūdens uzsilstot jau pa ceļam uz pludmali. Ar to grūti veldzēt slāpes, bet,

iegremdējot pudeli jūrā, ātri vien var tikt pie auksta dzeramā ūdens.

Lai gan pludmalē ir padomāts arī par atkritumu tvertnēm, tomēr jāatzīst, ka piekrastē nomestu atkritumu netrūkst. Bieži vien bērniem savas smilšu pilis jāceļ starp nosviestiem saldējuma papīriem un izsmēķētām cigaretēm, kā arī cigarešu dūmos.

Daži baidās no saules, citi meklē iedegumu

Cilvēkiem novērojamas arī dažādas iedeguma pakāpes, bet, jautājot par aizsargkrēmiem, cilvēki apgalvo, ka tos lieto, taču izvēlas galvenokārt tādus, kas mazāk pasargā no apdegumiem, bet vairāk veicina iedegumu.

Taču bija arī tādi cilvēki, kas sauļošanos neuzskatīja par primāro lietu, kāpēc doties uz pludmali.

Sastaptās meitenes apgalvoja, ka no saules reizēm pat gribas slēpties,

jo bālā āda parasti apdeg, tāpēc atbraukušas uz jūru tikai relaksēties un atpūsties no pilsētas burzmas.

Netrūkst arī sportotāju

Bija pamanāmi arī jaunieši, kas ne tikai zvilnēja saulē un veldzējās vēsajā ūdenī, bet arī sparīgi spēlēja volejbolu.

Uz jautājumu, vai karstumā nav grūti sportot, Ieva atbildēja: „Pēc ilgas sēdēšanas pie datora gribas arī izkustēties, un Bolderājas pludmale ir viena no retajām sabiedriskajām pludmalēm, uz kuru ir iespējams aizbraukt ar pilsētas autobusiem, un man kā studentei ar mēnešbiļeti tas ir ļoti svarīgi.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu