Depardjē vēlas iegūt Alžīrijas un vēl citu valstu pilsonības (57)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kas gada sākumā kļuva par Krievijas pilsoni, svētdien paziņoja, ka pieteiksies Alžīrijas pasei, kā arī pieļāva, ka varētu saņemt vēl citu pasaules valstu pilsonības, jo esot pasaules pilsonis

64 gadus vecais aktieris janvārī ieguva Krievijas pilsonību, pēc tam, kad atteicās no Francijas pases saistībā ar Fransuā Olanda valdības plāniem noteikt 75% ienākuma nodokli cilvēkiem, kas pelna vairāk nekā vienu miljonu eiro (700 tūkstošus latu) gadā.

«Man gribētos septiņas» pases, Depardjē sacīja intervijā Francijas laikrakstam «Journal du Dimanche».

«Es lūgšu Alžīrijas pasi un vēl citas arī,» viņš paziņoja, piebilstot, ka «tas palīdzēs man izvairīties no vīzām».

Depardjē, kas atklāti paudis, ka apbrīno Vladimiru Putinu, norādīja, ka Krievijas «daudz ir darījis kultūras labā».

Aktieris sevi raksturoja kā trakulīgu personu un cilvēku, «kas ir nedaudz dumpīgs, kas sapurina lietas un kurš brīžiem ir piedzēries».

«Man šķiet, ka nedaudz huligāniskais gars ir tas, kas patīk Putinam,» atzina Depardjē, piebilstot, ka tomēr ir cilvēks, kas domā ar galvu.

Gaidāms, ka tiesa Parīzē piektdien nolasīs spriedumu lietā, kur Depardjē ir apsūdzēts par motorollera vadīšanu alkohola reibumā. Aktieri aizturēja novembrī, kad viņš nokrita no motorollera un viņa asinīs konstatētā alkohola koncentrācija – 1,8 promiles – trīs reizes pārsniedza maksimālo pieļaujamo normu, ar kādu atļauts vadīt transportlīdzekli. Negadījumā neviens necieta.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu