Fiat iegūst kontroli Chrysler koncernā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

ASV Valsts kase ceturtdien paziņoja par panākto vienošanos, kas paredz pārdot valstij piederošo 98 461 autobūves uzņēmuma "Chrysler" akciju.

Valstij piederošos 6 procentus akciju aptuveni 500 miljonu dolāru (245 miljonu latu) vērtībā pārdos "Chrysler" akcionāram - Itālijas autoražotājam "Fiat".

Īstenojot šo darījumu, ASV valdība būs pilnībā pārtraukusi savu līdzdalību uzņēmumā "Chrysler", savukārt "Fiat" būs palielinājis savu daļu no līdzšinējiem 46% līdz 52%.

Kā ziņots, "Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

Itālijas autoražotājs sev piederošo "Chrysler" akciju daļu šogad jau palielinājis divas reizes - janvārī līdz 25% un aprīlī līdz 30%.

21.aprīlī "Fiat" panāca vienošanos, lai iegādātos papildu 16% "Chrysler" akciju daļu, par to samaksājot 1,26 miljardus dolāru (619,9 miljonus latu).

"Fiat" jau iepriekš pavēstījis, ka sev piederošo ASV kompānijas akciju daļu līdz šā gada beigām plāno palielināt līdz 51%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu