Eiropas Savienība pārsteigta par bargo sodu Femen aktīvistēm (60)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien paudusi pārsteigumu par to, cik smags ir Tunisijas tiesas piespriestais četru mēnešu cietumsods trim feministu organizācijas «Femen» aktīvistēm no Eiropas.

Parasti ES šādus gadījumus nekomentē, «tomēr ES ir pārsteigta par sprieduma bardzību, arī ņemot vērā Tunisijas tiesu nesenos spriedumus par vardarbīgām darbībām nesenā pagātnē», norādīja ES augstākās ārlietu un drošības politikas jautājumu pārstāves Ketrinas Eštones pārstāvis Maikls Manns.

«Vēl plašāk un ārpus «Femen» lietas ES vēlas atkārtot savus vairākkārtējos lūgumus par runas brīvības nostiprināšanu saskaņā ar Tunisijas revolūcijas centieniem,» paziņoja Manns.

ES uzskata, ka pienācis laiks pārstrādāt no iepriekšējā režīma mantotos likumus, kas var tikt izmantoti, lai ierobežotu runas brīvību, viņš piebilda.

Arī Vācija un Francija ir paudušas bažas par Tunisijas tiesas spriedumu «Femen» lietā.

Jau ziņots, ka pēc atkailināšanās sabiedriskā vietā maija nogalē Tunisijā tika aizturētas trīs «Femen» aktīvistes - divas francūzietes un vāciete. Viņām par piedauzību sabiedriskā vietā draudēja pat gadu ilgs cietumsods.

«Femen» aktīvistes atkailinājās pie tiesas nama, pieprasot atbrīvot tunisiešu aktīvisti Aminu Taileri, kura stājusies tiesas priekšā apsūdzībās par organizācijas «Femen» nosaukuma uzkrāsošanu uz mūra netālu no kādas kapsētas. Viņai draud apsūdzības arī par kapsētas apgānīšanu, par ko iespējams līdz pat divu gadu cietumsods.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu