Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību pabeigs līdz 31.oktobrim (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbi noslēgsies oktobra beigās un būvnieki apstiprina, ka 31.oktobrī objekts, kā plānots, tiks nodots ekspluatācijā. Dienvidu tilta trešā kārta no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai ietver jaunas automaģistrāles - Jāņa Čakstes gatves un nobrauktuvju izbūvi no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai.

Satiksmes mezglā paredzēti divi divlīmeņu šķērsojumi - Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums. Rezultātā tiks izveidota droša, videi draudzīga un ērta transporta sistēma, kas paplašinās un sakārtos maģistrālo ielu tīklu.

Dienvidu tilta trešā kārta nodrošinās satiksmi starp Pārdaugavas dienvidrietumu daļu un Rīgas labā krasta rajoniem - Latgales un Vidzemes priekšpilsētu, Ziemeļu rajonu -, nešķērsojot pilsētas centru un tādējādi optimizējot autotransporta plūsmas Rīgā un pilsētas komerczonās.

Dienvidu tilta trešā kārta kopā ar Slāvu maģistrālo transporta mezglu un ar Dienvidu tiltu ļaus apiet pilsētas centru tranzīta satiksmei virzienā uz Jelgavu, Bausku, Ogri, Siguldu, Saulkrastiem, Vecmīlgrāvi un Carnikavu. Tas dos iespēju samazināt transporta plūsmu Krasta ielā un 11.novembra krastmalā, kā arī atslogot Salu tiltu.

Šobrīd aktīvākie būvdarbi norisinās Ziepniekkalna un Jāņa Čakstes gatves krustojumā, kur notiek satiksmes pārvada laidumu konstrukciju un atbalstsienu izbūve, uzbrauktuvju un nobrauktuvju estakāžu konstrukciju būvniecība, kā arī pakāpeniski tiek uzstādītas prettrokšņu sienas Jāņa Čakstes gatvē.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu