Stross-Kāns mājas arestu izcietīs greznā namā Manhetenā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seksuālos noziegumos apsūdzētais bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns no pagaidu dzīvokļa pārcēlies uz greznu divstāvu namu Ņujorkas rajonā Manhetenā, kur atradīsies mājas arestā līdz tiesai.

Pirms Stross-Kāns tika pārvests uz namu, kuru viņam atrada sieva žurnāliste Anna Sinklēra, jauno dzīvesvietu apstiprināja tiesnesis.

Mājā ir trīs guļamistabas un četras vannas istabas, atvērta tipa virtuve un izsmalcināta dzīvojamā istaba.

Gribot no istabenes atpirkties

Pirms Strosa-Kāna pārcelšanās uz jauno mājas aresta izciešanas vietu, viņa advokāti Bendžamins Brafmans un Viljams Teilors izplatīja paziņojumu, kurā noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka bijušā SVF vadītāja pārstāvji ir kontaktējušies ar viesnīcas darbinieci, kas izvirzīja apsūdzības seksuālos noziegumos, vai viņas radiniekiem.

Francijas un ASV mediji vēstīja, ka Strosa-Kāna advokāti un draugi ir sazinājušies ar sievietes nabadzīgajiem radiniekiem viņas dzimtajā Gvinejā un piedāvājuši naudu.

Advokāti atkārtoti uzsvēra, ka ir pārliecināti par Strosa-Kāna nevainīgumu un to, ka viņu pilnībā attaisnos.

Video apsardze 24 stundas diennaktī

Stross-Kāns pret drošības naudu 21.maijā tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā, un tagad viņam jāuzturas mājas arestā.

Bijušajam SVF vadītājam noteikta video apsardze 24 stundas diennaktī, viņam jāvalkā elektroniskā aproce. Tāpat viņš nedrīkst izbraukt ārpus Manhetenas robežām un viņam jāatdod tiesai visi ceļošanai nepieciešamie dokumenti.

Var iet uz baznīcu, tiesu un pie ārsta

Dzīvokli Stross-Kāns drīkst atstāt tikai, lai tiktos ar advokātiem, tiesu, saņemtu medicīnisko palīdzību un reizi nedēļā apmeklētu dievkalpojumu. Izņemot ģimenes locekļus, viņu vienlaikus drīkst apmeklēt ne vairāk kā četri cilvēki.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst savas nevainības pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu fondu un savu ģimeni.

Apcietina pirms izlidošanas uz dzimto Franciju

Strosu-Kānu policija 14.maijā aizturēja Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kad viņš bija iekāpis aviokompānijas "Air France" lainerī, kam bija paredzēts izlidot uz Parīzi.

32 gadus veca viesnīcas "Sofitel" Ņujorkas Taimskvērā darbiniece apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, bet 15.maijā ASV prokuratūra Strosam-Kānam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

Stross-Kāns savu vainu neatzīst. No Gvinejas iebraukusī sieviete jau ir sniegusi divas liecības un atpazinusi Strosu-Kānu citu sešu vīriešu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu