Sarkozī pret Strosu-Kānu esot savācis kompromatu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī pietuvinātas personas savākušas kompromitējošus materiālus par bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu, kurš Ņujorkā tiek apsūdzēts seksuālos noziegumos, vēsta Francijas laikraksts "Le Monde".

"Francijas prezidenta uzticības personas žurnālistiem lielījās, ka savākušas bijušo SVF izpilddirektoru kompromitējošus materiālus," vēsta laikraksts.

Tā rīcībā esošā informācija liecina, ka Sarkozī ir zināmas daudzas detaļas par Francijas politiķu, tostarp arī Strosa-Kāna, privāto dzīvi.

"Patiesībā Sarkozī ir informēts par to personu privāto dzīvi, kas kopš 2002.gada apdraud viņa pozīcijas vēlēšanās, kāds bija arī SVF vadītājs,"

vēsta izdevums. Tādēļ Sarkozī ir izveidojis uzticamu cilvēku komandu, kas pētīja viņa politisko konkurentu privāto dzīvi. Bija gaidāms, ka Francijas Sociālistiskā partija par savu kandidātu nākamā gada prezidenta vēlēšanās izvirzīs Strosu-Kānu, un sabiedriskās domas aptaujas liecināja, ka viņam būtu labas izredzes uzvarēt Sarkozī.

"Le Monde" atklāj, ka pēdējo mēnešu laikā Sarkozī palīgi bija nobažījušies, jo "Le Monde" rīcībā bija nonācis pirms 2007.gada prezidenta vēlēšanām sagatavots dokuments.

Pierādījumi sakariem ar prostitūtām

Tajā teikts, ka Stross-Kāns ir redzēts "nepieklājīgā pozā" uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa Parīzes rietumu daļas rajonā, kurā savus pakalpojumus sniedz prostitūtas.

Pagaidām gan ne prokuratūra, ne Parīzes policija, ne Iekšlietu ministrija nav apstiprinājusi dokumenta eksistenci. Tomēr trīs dažādi avoti laikrakstam apstiprināja, ka Sarkozī zinājis par šāda dokumenta esamību.

Stross-Kāns pašlaik atrodas mājas arestā Ņujorkā, jo pret viņu ASV ierosināta krimināllieta par seksuālu vardarbību pret viesnīcas istabeni. 19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka atkāpjas no SVF izpilddirektora amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu