Zikovam uzrāda apsūdzību, viņš neliecina

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību bankas darbinieka nošaušanā kinoteātrī "Citadele" vainotajam juristam Nikolajam Zikovam, kurš gan liecības nevēlas sniegt.

Slepkavība vainu pastiprinošos apstākļos

Prokurore Jekaterina Kušakova pastāstīja, ka apsūdzību uzrādījusi par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Policija prokuratūrai lūdza uzrādīt apsūdzību arī par šaujamieroču lietošanas vai izmantošanas nosacījumu vai kārtības pārkāpšanu un huligānismu. Prokurore gan apsūdzību neuzrādīja un lietu šajā daļā izbeidza nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

Zikovs neliecina

Zikova skaidrojums par notikušo prokurorei pagaidām nav zināms, jo Zikovs izmantojot savas tiesības un liecības nesniedz, viņš neizsaka arī savu attieksmi pret izvirzīto apsūdzību.

Prokurore apsūdzētajam norīkojusi psihiatrisko ekspertīzi. To plānots veikt mēneša laikā.

Nošauj cilvēku

Zikovam tiesa apcietinājumu piemēroja 21.februārī, pēc tam, kad divas dienas iepriekš viņš kinoteātrī "Citadele" nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Zikova aizstāvju pūliņi mainīt drošības līdzekli līdz šim nav vainagojušies panākumiem.

Pēc sākotnējās informācijas, konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi ēdis popkornu.

Zikova advokāts apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci un atskanējuši šāvieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu