Liepājā populāri cilvēki par Vilnīti aģitē, paši to nezinot (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas mēra amata kandidāts Jānis Vilnītis no Reformu partijas ar viltu panācis, ka Liepājā pazīstami un cienīti cilvēki aģitē par viņu balsot pašvaldību vēlēšanās. Šādā veidā viņš pat radījis iespaidu, ka politikās apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK kandidāte pašvaldību vēlēšanās patiesībā aicina iedzīvotājus balsot par konkurentu partiju.

Liepājas vēlētāji saņēmuši Reformu partijas Liepājas avīzi, kurā vesela lappuse veltīta aģitēšanai atbalstīt partijas mēra amata kandidātu Jāni Vilnīti. Tajā Liepājā pazīstami sabiedriskie darbinieki, uzņēmēji un citi viedokļu līderi pauž atbalstu Jānim Vilnītim un viņa komandai zem nepārprotama virsraksta «Mēs atbalstām Jāni Vilnīti un viņa komandu».

Nezina, ka viedokli izmantos aģitācijā

Neviens no šiem ļaudīm nav zinājis, ka viņu viedoklis par Jāni Vilnīti tiks izmantots priekšvēlēšanu aģitācijā. Viņiem zvanījis žurnālists un taujājis, ko viņi domā par Jāni Vilnīti un viņi arī savas domas izklāstījuši. Par to, ka šie viedokļi tiks pasniegti kā atbalsts Vilnītim pašvaldību vēlēšanās, viņiem nekas nav teikts, tādēļ, ieraugot avīzi, viņi bijuši pārsteigti.

Kultūrists Māris Šveiduks neslēpa, ka žurnālistam teicis atzinīgus vārdus par Jāni Vilnīti, jo pēc dabas esot tāds cilvēks, kas cenšas runāt labu. Tas, ka viņš pozitīvi izteicies, nebūt nenozīmējot, ka viņš balsos par Reformu partiju un Jāni Vilnīti. «Es jau neaģitēju balsot, es tikai pateicu savas domas,» taisnojās Šveiduks, neslēpjot, ka nav zinājis, kādiem mērķiem tiks izmantots viņa viedoklis.

Deju studijas «Extra» vadītāja Dina Bruže arī nav zinājusi, ka viņas paustais viedoklis tiks ievietots publikācijā ar virsrakstu «Mēs atbalstām...». «Man zvanīja un jautāja, ko es domāju par Jāni Vilnīti, es arī pateicu,» skaidroja Bruže.

Nezinot aģitē arī citas partijas kandidāte

Pavisam dīvaini ar atbildēšanu mīklainajam žurnālistam sanācis apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pašvaldību vēlēšanu kandidātei Inārai Kalnarājai, kuras foto un viedoklis, tāpat kā pārējo it kā atbalstītāju ievietots avīzē. «Tas, ka esam dažādās partijās, jau nenozīmē, ka esam ienaidnieki. Es neko neaģitēju, tur ir tikai mans viedoklis,» sarunā ar Pietiek skaidroja Kalnarāja, kas pazīstama kā populārās folkloras kopas «Atštaukas» vadītāja. Ja viņai zvanītu un taujātu par pašreizējo Liepājas mēru Uldi Sesku, viņa arī neskopotos ar labiem vārdiem.

Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītāja Ilze Vitāle neslēpa pārsteigumu, ka viņas teiktais noformēts kā atbalsts Vilnītim pašvaldību vēlēšanās. «Es jau nezināju, ka to publicēs ar tādu virsrakstu, es vienkārši žurnālistam pateicu, ko domāju,» skaidroja Vitāle.

Jau ziņots, ka Vilnītis sevis reklamēšanai izmanto melus un puspatiesību. Priekšvēlēšanu diskusijā Latvijas Televīzijā Vilnītis paziņoja, ka ir dāsns Liepājas teātra atbalstītājs. Kā noskaidroja Pietiek, viņš teātrim ik mēnesi ziedo 32 latus, kas gadā veido 384 latus, kamēr savai partijai viņš ziedojis 10 tūkstošus latu.

Vilnītis, kā liecina Lursoft datu bāzē pieejamā informācija, ir a/s Liepājas papīrs saimnieks un vadītājs.

Neoficiāla izskan versijas, ka viņš kā viens no Reformu partijas līderiem varētu būt vienojies ar krieviski orientēto Saskaņas centru par sadarbību nākamajā Liepājas domē pēc pašvaldību vēlēšanām. Oficiālu apstiprinājumu tam gan nav.

Kā zināms, tūlīt pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām Reformu partija pauda gatavību valdības koalīcijā iesaistīt Saskaņas centru.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu