Ģimene pieprasa bin Ladena sievas atgriešanos Jemenā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV īpašo spēku operācijā Pakistānā nogalinātā Osamas bin Ladena jaunākās atraitnes jemenietes Amalas Abdulfatahas ģimene otrdien pieprasīja viņas un bērnu repatriāciju.

Kā ziņu aģentūrai AFP pastāstīja bin Ladena atraitnes brālis Zakarija Abdulfatahs, Jemenas vēstnieks Islamabadā viņam apliecinājis, ka māsa ir pie labas veselības, neraugoties uz ievainojumu - šautu brūci kājā -, ko viņa guva ASV karavīru uzbrukumā.

"Mēs vēlamies, lai viņa tiktu repatriēta kopā ar pieciem bērniem - trim meitām un diviem dēliem," norāda Abdulfatahs.

"Vecākajam no bērniem - meitai Safijai - vēl nav desmit gadu."

Tikmēr jemeniešu cilvēktiesību aizstāvju organizācija otrdien apliecināja, ka tā šobrīd cenšas panākt 29 gadus vecās Abdulfatahas repatriāciju.

Kopā ar bin Ladenu bijušas trīs sievas

Kā liecina atklātībā nonākusī informācija, ASV izlūkdienesti nopratinājuši trīs bin Ladena atraitnes, kuras ASV spēku operācijā atradās starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" izveidotāja un vadītāja paslēptuvē.

Bin Ladena trīs atraitnes līdz ar vairākiem bērniem kopš 2.maija operācijas atrodas apcietinājumā Pakistānā.

Pakistānas Ārlietu ministrija iepriekš apliecināja, ka atraitņu dzimtās valstis - Jemena un Saūda Arābija - nav lūgušas viņas izdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu