Irāna: bin Ladenu turēja gūstā un nogalināja, kad izdevīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads paziņojis, ka "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena likvidācijas operācija bija rūpīgi plānots farss - bin Ladens sen esot bijis notverts un slepeni turēts ASV gūstā. Kad pienācis ASV stratēģiski izdevīgākais laiks, viņš tika nogalināts inscenētā operācijā, ziņo newsru.com.

"Nav tiesa, ka bin Ladens nogalināts jau sen. Manā rīcībā ir precīza informācija, ka ASV militāristi viņu ilgu laiku turēja gūstā. Ieslodzījuma metodes viņu noveda līdz slimībai, un dienā, kad amerikāņi viņu nogalināja, viņš bija smagi slims," teica Amadinedžads.

"Tas, ko izdarīja ASV prezidents, bija vērsts uz panākumu gūšanu iekšpolitikā. Citiem vārdiem sakot, viņi bin Ladenu nogalināja Obamas pārvēlēšanai prezidenta amatā. Patlaban viņi bin Ladenu cenšas aizstāt ar kādu citu - izlūkdienesti aktīvi meklē bin Ladena mantinieku," teica kolorītais Irānas līderis.

Jāpiebilst gan, ka prezidenta izteikumi nesaskan ar Irānas informācijas ministra nesenajiem izteikumiem - viņš apgalvoja, ka viņa rīcībā ir pat dokumentāli pierādījumi, ka bin Ladens miris no slimības un jau pirms kāda laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu