Lembergs atzinis labuma gūšanu ārzonās reģistrētajos uzņēmumos (205)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TV3 raidījuma «Nekā personīga» rīcībā nonācis kāds līdz šim rūpīgi slēpts dokuments ar Aivara Lemberga parakstu. Tas ir Aivara Lemberga publiski pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas papildinājums, kuru VID, paklausot Lemberga lūgumam, nav publiskojis. Tajā Lembergs raksta, ka viņa ienākumu deklarācija neesot pilnīga, jo nav pievienoti ārzonās reģistrētie uzņēmumi.

Līdz šim Lembergs publiski noliedza, ka viņam būtu saistība ar pa visu pasauli izkaisītajām firmām, kas kontrolē tranzītbiznesu Ventspilī. Šajā deklarācijas pielikumā Ventspils mērs ofšorus deklarē kā sev piederošu mantu. Valsts ieņēmumu dienests pēc Lemberga lūguma pielikumu nepublicē.

Šādu deklarācijas papildinājumu Lembergs iesniedzis jau vairākus gadus

Tas apliecina, ka viņš ir slēpis daļas lielākajos Ventspils tranzītuzņēmumos. Piebilstot, ka pats tā īsti nedomā, Lembergs tomēr uzrāda sevi par patiesā labuma guvēju vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmumos un ārvalstu ofšoros, kā arī piecu kompāniju finanšu līdzekļus Šveices bankās.

Šo uzņēmumu vērtība pārsniedz 100 miljonus latu.

Pats Lembergs publiski gan līdz šim visiem stāstījis, ka prokuratūras apsūdzības ir pēdējās muļķības un politiskais pasūtījums.

Komentāri (205)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu