Spyker lauzis Saab vienošanos ar Ķīnas kompāniju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" īpašnieks - Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājs "Spyker Cars N.V." - ceturtdien paziņoja, ka lauzta ar Ķīnas uzņēmumu "Hawtai Motor Group" noslēgtā 150 miljonu eiro (105,4 miljonu latu) vērtā vienošanās, jo tas nav spējis iegūt nepieciešamo akcionāru piekrišanu.

""Spyker" šodien paziņo, ka "Hawtai Motor Group" un "Spyker" lauzuši vienošanos starp "Hawtai", "Spyker" un "Saab Automobile", kas paredzēja finansējumu un stratēģiskas partnerības izveidošanu," norādīja Nīderlandes kompānija.

Maija sākumā noslēgtā vienošanās paredzēja, ka "Hawtai" investēs 120 miljonus eiro (84,3 miljonus latu), pretī saņemot 29,9% "Spyker" akciju.

Atlikušos 30 miljonus eiro (21,08 miljonus latu) bija paredzēts piešķirt kā konvertējamu aizdevumu, lai finansētu "Saab".

"Spyker" pavēstīja, ka "Hawtai" nav spējis iegūt visas nepieciešamās akcionāru piekrišanas, tāpēc iesaistītajām pusēm nācies lauzt šo darījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu