Par slepkavību kinoteātrī Zikovam draud mūža ieslodzījums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija pēc trim Krimināllikuma pantiem lūgusi prokuratūrai uzrādīt apsūdzības bankas darbinieka nošaušanā kinoteātrī "Citadele" vainotajam juristam Nikolajam Zikovam.

Lūdz apsūdzēt pēc trim pantiem

Viņu lūgts apsūdzēt pēc trim Krimināllikuma pantiem – par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, šaujamieroču lietošanas vai izmantošanas nosacījumu vai kārtības pārkāpšanu un huligānismu. Ja prokuratūra uzrādīs apsūdzības, tad Zikovam par slepkavību draud mūža ieslodzījums.

Tiesu psihiatriskā ekspertīze juristam pagaidām nav veikta.

Prokurorei jāpieņem lēmums

Rīgas tiesas apgabala prokurore Jekaterina Kušakova apstiprināja, ka trešdien lietu saņēmusi un tagad viņai desmit dienu laikā jāpieņem lēmums.

Šāvējs sēž cietumā

Zikovam tiesa apcietinājumu piemēroja 21.februārī pēc tam, kad divas dienas iepriekš viņš kinoteātrī "Citadele" nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Zikova aizstāvju pūliņi mainīt drošības līdzekli līdz šim nav vainagojušies panākumiem.

Pēc sākotnējās informācijas, konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi ēdis popkornu.

Zikova advokāts apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci un atskanējuši šāvieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu