Latvijā novērojama vispārēja aizraušanās ar pavārmākslu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: L'Officiel Latvia

Pēdējā laikā Latvijā var novērot jaunu tendenci – vispārēju aizraušanos ar ēdiena gatavošanu mājās. It īpaši tas pamanāms turīgu cilvēku vidū, kuri aktīvi apmeklē īpašas skolas un seminārus gardēžiem-iesācējiem. Piemēram, dizainere Jūlija Vasiļjeva stāsta, ka daudz uzzinājusi, piedaloties kulinārijas braucienā uz Itāliju. «Mēs varam ļoti daudz mācīties no itāliešiem. Dažkārt salīdzinājumā ar viņiem esam pilnīgi mežoņi. Tieši tāpēc viņi tik ironiski smaida, kad redz, kā mēs pasūtām kapučīno pēc pusdienām vai vakariņām. Itālieši nekādā ziņā nedzers kafiju ar pienu pēc tam, kad apēsts gabals gaļas,» saka dizainere intervijā, kas publicēta žurnāla L’Officiel Latvija delikatesēm veltītajā maija numurā.

Tik kaislīga aizraušanās ar gastronomiju ir saistīta ar jauno ideoloģiju, kas sludina, ka dzīves kvalitāte ir atkarīga ne vien no jūsu mājokļa iekārtojuma, drānām, ko valkājat, un automašīnas, ar kādu braucat, bet arī no tā, ko ēdat. Krīze daudziem likusi no jauna pārlūkot savu vērtību skalu. Cilvēki sākuši tērēt naudu par to, kam piemīt ne tikai materiālā vērtība. Kulinārijas tūrisms ir kļuvis satriecoši populārs. Veiksmīgi brokeri, reklāmas speciālisti, augsta līmeņa vadītāji un uzņēmumu īpašnieki paplašina savu gastronomisko redzesloku kulinārijas skolās, kurās viņus apmāca pasaules klases pavārmākslas zvaigznes. Par to, kādus kulinārijas smalkumus apguvis uzņēmējs Guntars Skudriņš Austrumu virtuves kursos Vjetnamā, kā arī par to, kur pašlaik ir moderni apgūt kulinārijas prasmes, lasiet žurnāla L’Officiel Latvija jaunajā numurā.

Bez tam L’Officiel Latvija maija numurā lasiet interviju ar sekmīgo Latvijas modeli Ievu Lagūnu, kura uzskata, ka meitenēm modeles karjeru labāk sākt 17 vai 18 gadu vecumā, Savukārt pazīstamā žurnāliste, modes kritiķe un portāla anothertravelguide.com izveidotāja Una Meistare atklāj savu viedokli par modi, apgalvojot, ka «tā nav tikai svārciņi un lentītes, bet gan kopējās kultūras daļa». Uzziniet arī sievietes-pusaudzes Vanesas Paradī šarma noslēpumus, izlasiet Džona Malkoviča «nelieša atzīšanos», kā arī esiet lietas kursā par svarīgākajām modes un stila tendencēm. Vairāk par L’Officiel Latvija jauno numuru var uzzināt šeit.

Par žurnālu

L’Officiel ir visvecākais no Eiropā pašlaik iznākošajiem modes žurnāliem. Tas parādījās 1921. gadā Parīzē un 1938. gadā kļuva par pirmo modes žurnālu pasaulē, kas publicējis krāsu fotogrāfijas. Pašlaik žurnāls tiek izdots 14 valstīs un ir visbiezākais glancētais žurnāls Latvijā. Žurnāla jaunais numurs jau pieejams pārdošanā Nаrvesen un PlusPunkts tirdzniecības vietās, bet parakstīšanās uz L’Officiel Latvija iespējama mājaslapā stylepages.lv. Līdz gada beigām žurnālu var abonēt par Ls 12,60.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu