Zviedri pauž bažas par Saab darījumu ar Ķīnas kompāniju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas autobūves kompānijas "Saab Automobile" jaunais partneris - Ķīnas uzņēmums "Hawtai Motor Group" - pārspīlējis ražošanas rādītājus un pēdējo gadu laikā vairākkārt mainījis vadītājus, brīdina Zviedrijas vēstniecība Pekinā.

"Ņemot vērā vēstniecības pieredzi, "Hawtai" oficiālie rādītāji varētu būt pārspīlēti," vēstulē Zviedrijas Ārlietu ministrijai raksta valsts vēstnieks Ķīnā Larss Frēdens.

Jau ziņots, ka otrdien "Saab" pavēstīja par darījuma noslēgšanu ar "Hawtai", kas paredzējis kompānijā investēt 150 miljonus eiro (105,4 miljonus latu) un izveidot kopuzņēmumus ražošanas, tehnoloģiju un izplatīšanas segmentos.

"Hawtai" ziņo, ka pērn saražojusi 81 000 automašīnu un kompānija spēj izgatavot 200 000 automobiļu gadā.

Zviedrijas laikraksts "Svenska Dagbladet" norāda, ka tā informācijas avots "Hawtai" pērnā gada ražošanas apjomu lēš 60 000 vienību apmērā.

Saskaņā ar vēstniecības ziņojumu, lai arī "Hawtai" pastāvējusi desmit gadus, automašīnas tā ražojusi vien aptuveni gadu.

Vēstniecība piebilst, ka "Hawtai" māteskompānija "Hengtong Group" lielāko daļu ienākumu gūst kalnrūpniecības, enerģētikas, telekomunikāciju, infrastruktūras, banku pakalpojumu un nekustamo īpašumu nozarēs.

"Vēstniecības informācijas avots liecina, ka "Hawtai" ienākumus gūst no kalnrūpniecības, nevis autobūves," raksta "Svenska Dagbladet", piebilstot, ka kompānija pēdējo astoņu gadu laikā vadītājus nomainījusi sešas reizes.

"Piekļuve tehnoloģijām ir svarīgākā "Hawtai" interese attiecībā uz "Saab". "Saab" ilgtermiņa konkurētspējai ir svarīgi, ka kompānija saglabā savu integritāti," uzsver Frēdens.

Kā ziņots, Nīderlandes ekskluzīvo sporta automašīnu ražotājs "Spyker Cars N.V." iegādājās "Saab" no ASV autobūves koncerna "General Motors" 2010.gada janvārī, taču kompānija saskārusies ar grūtībām iegūt finansējumu Zviedrijas autoražotāja darbības nodrošināšanai.

"Saab" aprīļa sākumā bija spiests apturēt ražošanu, jo uzņēmums nav spējis norēķināties ar detaļu piegādātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu