Chrysler gūst pirmo peļņu kopš izkļūšanas no bankrota

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV autobūves uzņēmums "Chrysler Group LLC" šā gada pirmajos trīs mēnešos strādāja ar 116 miljonu dolāru (54,9 miljonu latu) tīro peļņu, tādējādi gūstot pirmo ceturkšņa peļņu kopš izkļūšanas no bankrota procedūras 2009.gadā, teikts pirmdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Savukārt autoražotāja apgrozījums pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieaudzis par 35% - līdz 13,2 miljardiem dolāru (6,2 miljardiem latu), pateicoties pārdošanas apjoma kāpumam.

"Chrysler" trīs mēnešos pārdevis 394 000 automašīnu, kas ir par 18% vairāk nekā pirms gada.

""Chrysler" spēja uzlabot tirdzniecības un finanšu rādītājus pirmajā ceturksnī liecina, ka mūsu atjauninātā produktu līnija iegūst popularitāti tirgū un gūs patērētāju ievērību," sacīja kompānijas vadītājs Serdžo Markione.

Jau ziņots, ka

"Chrysler", kas tagad nonācis Itālijas autobūves kompānijas "Fiat" kontrolē, bija nepieciešama ASV valdības finansiāla palīdzība, lai spētu turpināt darbību,

kuru negatīvi ietekmēja pārdošanas apjoma kritums ekonomiskās recesijas laikā.

Ceturtdien kompānija solīja līdz jūnijam apmaksāt ASV un Kanādas valdības izsniegtos vairāk nekā septiņu miljardu dolāru (3,3 miljardu latu) aizdevumus, pateicoties investoru finansējumam.

Tikmēr "Fiat" aprīlī spēra soli tuvāk tam, lai kļūtu par vienu no pasaulē lielākajiem autoražotājiem, palielinot sev piederošo "Chrysler" akciju daļu līdz 46%.

Itālijas kompānija pavēstīja, ka sev piederošo akciju daļu līdz gada beigām plāno palielināt līdz 51%.

"Fiat" pārņēma "Chrysler" vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu