Sīrijas drošībnieki nogalinājuši 15 protestētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cenšoties izklīdināt demonstrantus, kas bija izgājuši vairāku Sīrijas pilsētu ielās, lai piedalītos Lielās piektdienas protestos, drošībnieki nošāvuši vismaz 15 cilvēkus, apliecināja aktīvisti un aculiecinieki.

Tostarp valsts ziņu aģentūra SANA vēsta, ka drošības spēki lietojuši asaru gāzi un ūdens lielgabalus, "lai novērstu sadursmes starp protestētājiem un pilsoņiem, un aizsargātu sabiedrisko īpašumu. Konfrontācijās daži cilvēki ievainoti"

Dienu pēc tam, kad prezidents Bašars al Asads bija atcēlis gadu desmitiem pastāvējušo ārkārtas stāvokli, policisti, kā norāda aktīvisti, trīs pilsētās uz demonstrantiem atklāja uguni ar kaujas patronām.

Ezrehas pilsētā, Deras provincē, dzīvību zaudējuši astoņi cilvēki, seši - Damaskas ziemeļu priekšpilsētā Dumā, bet vēl viens cilvēks - Hirakas pilsētā, kas arī atrodas Deras provincē.

Ziņas par upuriem nav bijis iespējams pārbaudīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu