Azerbaidžānā policija ar stekiem izdzenā demonstrantus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Azerbaidžānas policija svētdien ar stekiem izdedzināja opozīcijas aktīvistus, kas galvaspilsētas Baku centrā centās sarīkot nesankcionētu mītiņu. Pēc opozīcijas sniegtajām ziņām, aizturēti vairāk nekā simts cilvēku, tostarp divi zviedru žurnālisti, kas gan pēcāk atbrīvoti. Tikmēr varasiestādes ziņo par 65 aizturētajiem.

"Šodienas notikumi kārtējo reizi pierāda Azerbaidžānas sabiedrības vēlmi pēc izmaiņām," norāda opozīcijā esošās partijas "Musavat" ("Vienlīdzība") līderis Isa Gambars.

Turpretī valdošās partijas pārstāvis Mubarizs Gurbanli pauda pārliecību, ka neveiksmīgā demonstrācija pierāda opozīcijas sabrukumu. "Tas kārtējo riezi apliecina, ka azerbaidžāņiem ir negatīva attieksme pret šādām izdarībām," norāda Gurbanli.

Arī valsts prezidents Ilhams Alijevs vēl pirms plānotās protesta akcijas nāca klajā ar paziņojumu, ka sabiedrībā neesot atbalsta opozīcijas centieniem "destabilizēt" Azerbaidžānu.

Vienlaikus viņš apsūdzēja aktīvistus, ka tie strādājot citu valstu uzdevumā. "Azerbaidžānas tauta jau ilgi teikusi "nē" svešiem elementiem, kas saņem rīkojumus no ārvalstu interesēm, kas vēlas traucēt mūsu darbu un sacelties pret veiksmīgo Azerbaidžānas attīstību," piektdien paziņoja prezidents.

Pēdējo divu mēnešu laikā likumsargi izdzenājuši trīs opozīcijas aktīvistu protestus, aizturot vairākus desmitus cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu