Daugavpils Universitātes absolventi baidās palikt bez diploma (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daugavpils Universitātes absolventi, kuriem studiju programma beidzās jau ziemā, ar satraukumu gaida, kā beigsies jezga ar programmu akreditāciju.

«Latgales Laikā» jau rakstījām, ka apturētās studiju virzienu akreditācijas dēļ diploma vietā saņem akadēmisko izziņu, kas apstiprina studiju programmas apgūšanu, bet nekalpo par apliecinājumu iegūtajai augstākajai izglītībai. Tas attiecas uz pieciem studentiem, kuri mācījās profesionālā maģistru studiju programmā «Profesionālās izglītības mūzikas skolotājs».

Konkrētās studiju programmas vadītājs, DU Mūzikas un mākslu fakultātes dekāns, profesors Ēvalds Daugulis pauda cerību, ka tagad, kad par šai problēmai ir pievērsusies arī valdība, akreditācijas jautājums beidzot tiks atrisināts un absolventi tiks pie godīgi nopelnītajiem diplomiem. Viņš atzina, ka sarežģījumi šobrīd varētu rasties gadījumā, ja kāds gribētu stāties jaunā darbā, kur tiktu prasīts maģistra diploms. Esošo darbu turpināt šiem absolventiem nav problēmu, jo viņiem visiem ir bakalaura diploms. Iespējams, ka kādam maģistra diploms, augstāka skolotāja kvalifikācijas pakāpe varētu dot iespēju saņemt lielāku algu, taču šādas izmaiņas reāli varētu būt septembrī, līdz ar jauno mācību gadu. Arī uzņemšana doktorantūrā būs augustā un līdz tam laikam problēmai ir jābūt atrisinātai.

Viena no šīm absolventēm ir Daugavpils novada Kultūras centra vokālās studijas vadītāja Tatjana Larionova. Viņa cer, ka programma tomēr tiks akreditēta un diplomi tiks saņemti, studenti mācībās ir ieguldījuši lielu laiku un naudu. T. Larionova saka, ka par šādu iespējamību vajadzējis studentus savlaicīgāk brīdināt, programma bija licencēta, bet neviens iepriekš nav teicis, ka var rasties sarežģījumi ar akreditāciju. Viņa gan piekrīt, ka tā īsti nav augstskolas vaina, bija grūti iepriekš paredzēt, ka process apstāsies ministrijā.

T. Larionova pastāstīja, ka arī paši studenti daudz sprieduši par iespējamo rīcību, pieļāvuši, ka varētu visi braukt ar savām prasībām uz Rīgu, cīnīties. Tagad situācija jau ir cerīgāka un visi sagaida, ka jūnijā būs izlaidums un diplomi.

Problēmai pievērsies arī valdības vadītājs Valdis Dombrovskis. 25. aprīlī valdības ārkārtas sēdē tika apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par Augstskolu, koledžu un studiju virzienu akreditāciju. Izglītības un zinātnes ministrija pati šogad veiks studiju virzienu un augstskolu un koledžu akreditācijas organizēšanu. Prioritāri akreditācija tiks nodrošināta tām 54 studiju programmām, par kuru īstenošanu izsniegta licence, bet kurām nav veikta pirmreizējā akreditācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu