Vēlēšanu aploksnēs atrastie "piecīši" ieskaitīti budžetā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

10.Saeimas vēlēšanu aploksnēs atrastie pieclatnieki ieskaitīti valsts budžetā, pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Saistībā ar vēlēšanu aploksnēs atrastajiem "piecīšiem" CVK no Finanšu ministrijas bija saņēmusi vēstuli, kurā pausts, ka šī nauda atbilstoši normatīviem ieskaitāma valsts budžetā kā valstij piekrītošs neplānots ienākums.

Lai arī publiski runāts par diviem "piecīšiem", ko vēlētāji ielikuši aploksnē līdz ar vēlēšanu zīmēm, šādu gadījumu tomēr bijis vairāk, taču visos no tiem nauda ieskaitīta valsts budžetā.

"Katrā ziņā pie manis to nav," piebilda Cimdars.

Jau vēstīts, ka 10.Saeimas vēlēšanās aploksnēs pāris vēlētāju aploksnēs līdz ar balsojumu ievietojuši piecu latu naudaszīmes.

Cimdars nākamajā dienā pēc vēlēšanām norādīja, ka ziņas par atrastajām banknotēm pienākušas no iecirkņa Siguldā un Rīgas Kongresu namā. Abu iecirkņu vēlēšanu komisiju vadītāji pie Cimdara vērsušies ar jautājumu, ko iesākt ar atrasto naudu. Tobrīd gan atbildi uz šo jautājumu nezināja arī CVK vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu