"Habitus Baltija 2011" uzvar Agņeška Kovalska

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. aprīlī Ķīpsalā notika 11. jauno modes mākslinieku konkurss "Habitus Baltija 2011", kurā 49 jauno modes mākslinieku konkurencē uzvaras laurus un konkursa Grand Prix ieguva māksliniece no Polijas - Krakovas Mākslas un modes dizaina skolas studente Agņeška Kovalska (Agnieszka Kowalska).

Grand Prix ieguvēja Agņeška Kovalska saņēma “Habitus Baltija” statueti un apmaksātas studijas 12 000 eiro vērtībā GED Modes institūtā (GED Fashion Institute) Milānā, Itālijā. Viņas kolekcija “Szalapot” tika atzīta arī par labāko konkursa kategorijā “Avangards”.

Par labāko dizaineru kategorijā “Rūpnieciskais prêt-à-porter” tika atzīta Krakovas Mākslas un modes dizaina skolas studente Karolina Gronicka par kolekciju “Niente”. Viņa saņēma sertifikātu dalībai prestižā IX starptautiskā jauno dizaineru konkursa “Russian Siluet” finālā, kas notiks 2011. gada septembrī Maskavā.

Savukārt par kategorijas „Mākslinieciskais prêt-à-porter” uzvarētāju kļuva A. M. Širokova Laikmetīgās zinātnes institūta students Leor Gofman (Aleksejs Ivanovs) no Baltkrievijas par kolekciju “Debesu klaidoņi”. Viņš ieguva reklāmas iespējas pazīstamajā modes portālā www.notjustalabel.com, kurā sev tērpus izvēlas Lady Gaga, Rianna, Fērdžija, Teilore Svifta, Bejonsē, Parisa Hiltone un daudzi citi.

Konkursa labākās skolas titulu šogad ieguva Latvijas Mākslas akadēmija. Balvā Latvijas Mākslas akadēmija ieguva metālmākslinieka Māra Šustiņa veidoto “Habitus Baltija” statueti un sertifikātu dalībai prestižā modes konkursa “Meļņica Modi” finālā Baltkrievijā vienam skolas pārstāvim.

Par labākās skolas titulu šogad sacentās deviņus augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), Rīgas Tehniskā universitāte, Igaunijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmijas Telšu Mākslas fakultāte (Lietuva), Lietišķo zinātņu universitāte “Novia” (Somija), A. M. Širokova Laikmetīgās zinātnes institūts (Baltkrievija), Krakovas Mākslas un modes dizaina skola (Polija) un Mimar Sinan tēlotājmākslas universitāte (Turcija).

Konkursā savas speciālbalvas pasniedza arī konkursa atbalstītāji un sadarbības partneri – žurnāls “L`Officiel”, “Atellier”, “Bogomolov` Image School”, “Coats Latvija”, “Lux Express”, dizaineris Mārtiņš Pūpols, fotogrāfs Edijs Pālēns, Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palāta un izstāde „Intertextil Balticum”.

“Habitus Baltija 2011” projekta vadītāja Ilona Ansone pauž gandarījumu, ka konkurss ir lieliska platforma jaunajiem modes dizaineriem, sniedzot iespēju tapt pamanītiem, iegūt vērtīgu pieredzi un balvas. “Esmu pārliecināta, ka vērtīgās balvas – iespēja gadu skoloties modes galvaspilsētā Milānā, dalība prestižos konkursos un reklāmas iespējas atzītā modes portālā konkursa uzvarētājiem palīdzēs izvirzīties modes pasaulē. Mūsu, organizatoru, mērķis ir neapstāties pie sasniegtajiem rezultātiem, bet vēl vairāk attīstīt šo konkursu un padarīt “Habitus Baltija” zīmolu vēl pazīstamāku modes pasaulē,” stāsta projekta vadītāja Ilona Ansone.

Kā zināms, šogad konkursā „Habitus Baltija” piedalījās 49 jaunie modes dizaineri no 11 valstīm

– Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kipras, Turcijas, Horvātijas un Rumānijas.

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēja starptautiska žūrija, ko vadīja pasaulē atzītais modes eksperts, pazīstamā modes portāla www.notjustalabel.com dibinātājs Stefans Zīgels (Stefan Siegel) no Lielbritānijas. Žūrijā bija pārstāvēti nozares profesionāļi, akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Turcijas, Polijas un Somijas, tostarp arī LMA modes katedras vadītājs Aigars Bikše, žurnāla "DEKO" galvenā redaktore, modes blogere Agnese Kleina, pazīstamie dizaineri Mārtiņš Pūpols un Artis Štamgūts.

“Habitus Baltija 2011” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Igaunijas Mākslas akadēmiju, Viļņas Mākslas akadēmiju, Krakovas Mākslas un modes dizaina skolu un Tallinas Lietišķo zinātņu universitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu