Google investē saules elektrostacijā Vācijā

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Interneta gigants "Google" ceturtdien paziņoja par vairāku miljonu eiro lielām investīcijām saules enerģijas elektrostacijas būvniecībā Vācijā, tādējādi tam kļūstot par kompānijas pirmo videi draudzīgās enerģijas investīciju projektu Eiropā.

Uzņēmums norādīja, ka investēs 3,5 miljonus eiro (2,4 miljonus latu) vienā no Vācijas lielākajām saules elektrostacijām, kas atrodas Brandenburgā.

"Līdz 90.gadu sākumam šo vietu mācībām izmantoja Krievijas militārie spēki. Mēs esam priecīgi, ka tā atradusi jaunu lietojumu," pavēstīja "Google".

Kompānija piebilda, ka šī spēkstacija ar elektroenerģiju nodrošinās 5000 mājokļu šajā reģionā. Taču investīcijām vēl nepieciešams saņemt oficiālu apstiprinājumu.

"Google" arī investējis vēja enerģijas projektos ASV.

Šāds paziņojums izskanējis laikā, kad Vācijas valdībai ir sarežģījumi ar tās nākotnes kodolenerģijas politiku pēc kodolkatastrofas Japānā.

Jo ātrāk Vācija tiks vaļā no kodolenerģijas, jo labāk, paziņojusi kanclere Angela Merkele, solot paātrināt progresu tuvāk videi draudzīgu enerģiju izmantošanai.

Svarīgākais
Uz augšu