Kokā ieurbj skrūves, lai pieslēgtu divriteņus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Liepājā, blakus sporta klubam "Lāčplēsis" ir izveidota interesanta velonovietne. Divās augošās liepās ir ieurbtas skrūves, kas stiprina metāla plāksnīti un riņķi, pie kura pieslēgt savu braucamo. Pašvaldības policija apstiprina pārkāpumu.

Kluba īpašnieks Māris Šveiduks noraida, ka to ir ierīkojis klubs, un par to sarunā ir diezgan izvairīgs.

"Kādu novietni jūs domājat? Tādas nemaz nav," piesardzīgi atbild M. Šveiduks, kad viņu sazvanām, lai noskaidrotu, vai kokam kaitīgā velonovietne ir kluba ierīkota. Sarunā noskaidrojas, ka viņš par to zina, taču nesaka, ka būtu novietnes saimnieks un idejas autors. "Tā ir kaut kad sen ierīkota, un mēs to tikai izmantojam," saka M. Šveiduks, piebilstot, ka "ārā jau neraus". Pie koka savus velosipēdus pieslēdz arī kluba klienti, kas galvenokārt ir skolēni, jo zālē braucamos ievest nedrīkst.

Aplūkojot velonovietni tuvāk, redzams, ka divas metāla plāksnītes pie koka ir piestiprinātas jau labu brīdi, iespējams, jau vairākus gadus, par ko liecina apsūbējusī metāla krāsa, taču trešā ir pavisam svaiga – spoža un spīdīga. "Varbūt kāds ir pielicis klāt, privāta iniciatīva," saka kluba īpašnieks. "Kaut kur ritenis ir jāliek, ja negrib, lai nozog." Taču kādu citu risinājumu – dabai draudzīgāku – kluba īpašnieks neredz. "Nevar ietvei priekšā uzlikt riteņa turētājus vai piesiet pie stabiem, jo traucētu gājējiem," problēmu skaidro M. Šveiduks.

"Mēs taču bērzā urbjam katru gadu! Un riktīgi kokā nemaz nav ieurbts – skrūves ir pāris centimetru garas, nedomāju, ka tas nodara kādu kaitējumu. Nekas nesulo, koks nekalst. Turklāt koks ir pa pusei iebetonēts, serdes nav. Drīzāk būtu jāskatās tos kokus, ko suņi regulāri apčurā. Iespējams, tas ir lielāks kaitējums, nekā pāris skrūves," uzskata M. Šveiduks.

Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Mikute apstiprināja Liepājas pilsētas administratīvās atbildības noteikuma 3. 3. punkta pārkāpumu, kas nosaka, ka par koku, krūmu bojāšanu vai laušanu apstādījumos izsaka brīdinājumu vai uzliek naudassodu fiziskajām personām līdz 50 latiem, bet juridiskajām – līdz 100 latiem. "Mēs pievērsīsim uzmanību šai vietai. Bet, lai sodītu personu, kura šo novietni ir izveidojusi, fakts ir jāpierāda. Ja persona neatzīst šo faktu, tad ar sodīšanu būs pagrūti," sacīja I. Mikute.

SIA "Komunālā pārvalde" Komunālās nozares vadītājs Juris Muskats pēc tam, kad redakcija nosūtīja fotoattēlus, vakar izdeva rīkojumu no koka nesaskaņotos stiprinājumus noņemt. Viņš sola, ka šodien tas tiks paveikts. "Noskaidrot, kurš ir vainīgais, nav mūsu kompetencē," šo pārkāpumu īsi komentēja nozares vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu