Jaguar iegūs «ūberjaudīgu» F-Type, iespējams (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Jaguar apsver domu izlaist lieljaudas rodsteru F-Type ar 610 zirgspēku pieclitrīgā V8 kompresordzinēja versiju. Šobrīd šis dzinējs maksimāli attīsta 550 zirgspēkus tādos auto kā XKR-S, XFR-S un XJR.

Karstais F-Type pārdošanā varētu nonākt ne ātrāk par 2016.gadu. Tai pašā laikā prototips varētu tikt parādīts jau šogad, piemēram, vasarā notiekošajā Gudvudas ātruma festivālā, raksta Motor.ru. Arī Jaguar vadītājs Endijs Holmarks norādījis, ka pašmāju sarīkojumā tiks parādīts kaut kas īpašs.

Ja tik tiešām taps F-Type ar 610 zirgspēkiem, tas būs visu laiku jaudīgākais un dinamiskākais šā zīmola auto.

«Mēs jebkuru projektu vērtējam no dažādiem skatpunktiem un ceram, ka XKR-S GT nebūs vienīgais modelis. Mēs viennozīmīgi pētīsim F-Type GT projekta perspektīvas,» paziņojis Jaguar un Land Rover tūninga struktūrvienības ETO (Engineered To Order jeb izgatavots pēc pasūtījuma) vadītājs Pīts Simkins.

Cita starpā var atzīmēt, ka Jaguar plāno izlaist F-Type modifikācijas R un R-S.

Jaguar F-Type pasaules pirmizrāde noritēja pagājušā gada septembrī Parīzes auto šovā. Sākotnēji modelis tiks piedāvāts ar trim dažādiem benzīna dzinējiem - trīs litru sešu cilindru benzīna motoru ar 340 un 380 ZS (attiecīgi F-Type un F-Type S), kā arī 5 litru V8 motoru ar 495 ZS. To uzstādīs modelim F-Type V8 S, kurš paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h veiks 4,3 sekundēs. Spēcīgākā rodstera maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 300 kilometriem stundā, bet tā CO2 izmešu daudzums ir 259 g/km.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu