Londonā ar vērienu nosvinēta Gorbačova 80.dzimšanas diena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar vērienīgu koncertu un pasaules politikas, mūzikas un kino zvaigžņu piedalīšanos vakar Londonā atzīmēta bijušā Padomju Savienības prezidenta Mihaila Gorbačova 80. dzimšanas diena.

Lai gan dzimis viņš ir otrajā martā, Gorbačova 80.gadskārtai veltītais labdarības pasākums notika tikai vakar. Tajā tika vākti līdzekļi Gorbačova mūžībā aizgājušās dzīvesbiedres Raisas vārdā nosauktajam labdarības fondam vēža ārstniecībai. Biļetes uz koncertu maksāja līdz pat 100 tūkstošiem mārciņu, un pasākumu vadīja aktieri Šārona Stouna un Kelvins Speisijs.

Pasākuma vadītāji Kevins Speisijs un Šārona Stouna
Pasākuma vadītāji Kevins Speisijs un Šārona Stouna Foto: AFP/LETA

"Paraugoties apkārt, joprojām ir iespējams ieraudzīt cilvēkus, kuri cīnās par brīvību. Viens no tādiem ir Mihails Gorbačovs. Taču, manuprāt, arī viņš netiek pienācīgi novērtēts," paziņoja aktieris un pasākuma vadītājs Kevins Speisijs.

Pirmo reizi pasniedz Gorbačova prēmijas

Svinību ietveros tika pasniegta arī pirmā Gorbačova vārdā nosauktā prēmija. Tā tiek piešķirta cilvēkiem, kuri mainījuši pasauli. Par pirmajiem prēmijas laureātiem kļuvuši globālā tīmekļa izveidotājs Tims Berness Lī, kā arī telekompānijas CNN dibinātājs Teds Tērners. Prēmiju saņēmis arī kenijiešu inženieris, kurš izgudrojis ar saules baterijām darbināmas lampas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu