LTV ziņu dienestu turpmāk vadīs Iveta Elksne (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienesta vadītāja būs LTV žurnāliste Iveta Elksne, TVNET informēja LTV pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

Papildināts viss teksts

Jau ziņots, ka konkursā uz LTV ziņu dienesta direktora amatu piedalījās 11 pretendenti, no kuriem uz 2. kārtu komisija izvirzīja četrus kandidātus - žurnāla «Ir» redaktori Anitu Braunu, līdzšinējo LTV žurnālisti Ivetu Elksni, bijušo laikraksta «Diena» galvenā redaktora vietnieci Vikiju Valdmani-Rozenbergu un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas lektori Olgu Proskurovu.

Konkursa 2. kārtā pretendentiem bija jāsagatavo savs redzējums par LTV Ziņu dienesta attīstību, atbildot uz jautājumiem par pašreizējām tendencēm televīzijas žurnālistikā un ziņu formātos, formu dažādošanu ziņu raidījumos un ziņu lomu sabiedriskajā televīzijā.

Kā norāda Brokāne, komisija uzklausīja kandidātus par šīm tēmām un secināja, ka Elksnes redzējums par LTV Ziņu dienesta mērķiem un uzdevumiem, kā arī atbildes uz augstāk minētajiem jautājumiem vispārliecinošāk atbilst konkursa nolikuma kritērijiem.

Atbalsta LTV Ziņu dienesta darbinieki

Medijos jau izskanējis, ka Elksnes kandidatūru ar vēstuli atbalstīja LTV Ziņu dienesta darbinieki. Vienlaikus parādījās informācija, ka saistībā ar Elksnes nozīmēšanu par LTV raidījuma «De facto» vadītāju 2007.gadā tika konstatēts, ka

viņa paralēli savam žurnālistes darbam bija piedāvājusi tā sauktos mediju treniņus, kur uzņēmējus, politiķus un citas personas, kam var nākties saskarties ar žurnālistiem, apmāca, kā sagatavoties un atbildēt uz jautājumiem.

Konkurss uz Ziņu dienesta vadītāja amatu tika izsludināts februārī, pēc tam, kad 2012.gada nogalē Ziņu dienesta vadītāja amatu pameta Dzintris Kolāts. Pārējas laikā Ziņu dienesta vadītāja pienākumus pildīja Dagnija Neimane, kura gan pati uz šo amatu nekandidēja, atsaucoties uz ģimenes apstākļiem.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu