Tūristiem slēgts lielākais robežpunkts starp Ziemeļkoreju un Ķīnu (21)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieaugot saspīlējumam Korejas pussalā, tūristu grupām slēgts lielākais robežpunkts starp Ķīnu un Ziemeļkoreju, trešdien paziņoja Ķīnas amatpersona.

«Tūrisma aģentūrām nav atļauts uz turieni vest tūristu grupas, jo Ziemeļkorejas valdība tagad prasa ārzemniekiem doties prom,» sacīja amatpersona Dandunas robežpunktā. «Cik man zināms, uzņēmēji var brīvi iebraukt un izbraukt no Ziemeļkorejas.»

Ķīna ir Ziemeļkorejas vienīgais lielais sabiedrotais un lielākais tirdzniecības apgrozījuma un palīdzības nodrošinātājs, un vairums kontaktu notiek caur Dandunu.

Kā pastāstīja kāda pilsētas tūrisma biroja darbiniece, pašvaldības iestādes otrdien paziņojušas, ka sakarā ar saspīlējumu Phenjanā tūrisma aģentūrām no trešdienas vairs nebūs ļauts tūristu grupas vest uz Ziemeļkoreju. Tas esot tīri Ziemeļkorejas lēmums.

LETA jau ziņoja, ka spriedze Korejas pussalā pakāpeniski pieaugusi, kopš Ziemeļkoreja decembrī izmēģināja tāla darbības rādiusa raķeti, bet februārī veica savu trešo kodolizmēģinājumu.

Phenjana pēdējo nedēļu laikā pastāvīgi izsaka draudus ASV un Dienvidkorejai par iespējamo karadarbības sākšanu, tostarp draudot lietot kodolieročus. Tiesa, eksperti apšauba komunistiskās valsts spējas savus draudus īstenot.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu