Nav zināma Kadafi atrašanās vieta

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās koalīcijas spēkiem nav precīzu ziņu par Lībijas diktatora Muamara Kadafi atrašanās vietu, pirmdien apliecināja ASV ģenerālis Kārters Hems.

Jau ziņots, ka Rietumu koalīcijas armijas raidīta raķete svētdien izpostīja Kadafi Tripoles kompleksa ēku, kas atbilstoši koalīcijas amatpersonu teiktajam esot komandcentrs, tādējādi raisot jautājumus, vai uzbrukuma mērķis nav bijis pats Kadafi.

"Man nav precīzas informācijas par Lībijas līdera atrašanās vietu, mēs arī neesam paplašinājuši militāros pasākumus šajā sakarā,"

skaidro militārpersona.

Līdzīgu viedokli pauda arī Francijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Jautāts, vai tiktu veikts uzbrukums Kadafi, ja būtu zināma viņa atrašanās vieta, ministrijas pārstāvis atbildēja noliedzoši.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Laiems Fokss svētdien gan izteicās, ka uzbrukums Kadafi "varētu būt iespējams", taču Lielbritānijas bruņoto spēku pavēlnieks ģenerālis Deivids Ričardsons pirmdien precizēja, ka to nepieļauj ANO rezolūcija.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons savukārt skaidro, ka rezolūcija ir "ierobežota" un nepieļauj Kadafi režīma gāšanu ar militāriem līdzekļiem.

Kadafi spēku uzbrukumā Misrātā 11 bojāgājušie

Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi lojālo spēku uzbrukumā Misrātā uz austrumiem no valsts galvaspilsētas Tripoles pirmdien nogalināti 11 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti ievainoti, informē nemiernieki.

"Ievainoto cilvēku skaits sniedzas vairākos desmitos, bet dzīvību zaudējuši 11 cilvēki," apliecina dumpinieku pārstāvis, skaidrojot, ka bojāgājušo nāvē vainojami Kadafi spēku tanki un uz ēku jumtiem izvietotie snaiperi, kas atklājuši uguni uz cilvēkiem.

Kā norāda nemiernieki, režīma spēki vēl nav ieņēmuši Misrātu, taču izvietojušies gar galveno ceļu, kur tie novietojuši trīs tankus, bet uz ēku jumtiem savas pozīcijas ieņēmuši snaiperi.

Tikmēr valsts televīzija mierina pilsētas iedzīvotājus, ka viņi var droši pamest savas mājas un doties savās ikdienas gaitās, jo Misrāta tikusi "attīrīta no krimināliem grupējumiem". Ar "krimināliem grupējumiem" varasiestādes apzīmē nemierniekus.

Starptautiskās koalīcijas spēki sestdien sāka militāro iejaukšanos Lībijā

Kā jau ziņots, starptautiskās koalīcijas spēki sestdien sāka militāro iejaukšanos Lībijā, ieviešot ANO Drošības padomes rezolūciju, kas ļauj likt lietā "visus nepieciešamos līdzekļus", lai uzturētu Lībijas gaisa telpā lidojumiem slēgtu zonu un tādējādi novērstu iespēju, ka Lībijas diktatora spēku ofensīvā pret nemierniekiem cieš civiliedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu