Berezovska draudzene apšauba viņa pašnāvības versiju (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms nedēļas Lielbritānijā mirušā krievu oligarha Borisa Berezovska draudzene Katerina Sabirova intervijā liberālajam nedēļas izdevumam «New Times» izteikusi šaubas, ka viņš varētu būt izdarījis pašnāvību.

Kā stāstījusi 23 gadus vecā Sabirova, kas Berezovski pazīst četrus gadus, viņi gribējuši pēc dažām dienām doties uz Izraēlu. Viņa uzrādījusi savu lidmašīnas biļetes izdruku un pastāstījusi, ka viņi plānojuši satikties Telavivas lidostā.

Brauciens bija paredzēts 25.martā, bet 23.martā Berezovskis tika atrasts miris savās mājās Askotā netālu no Londonas. Saskaņā ar Lielbritānijas policijas sniegto informāciju sekcijas rezultāti liecina, ka viņš pakāries, un neuzrāda nekādas vardarbīgas cīņas pēdas. Pieminētā telefonsaruna savukārt notikusi 22.martā.

Pēc Sabirovas teiktā, lai gan Berezovskis pēc zaudējuma tiesas prāvā Romānam Abramovičam ilgu laiku bijis ļoti nomākts, pēdējās telefonsarunas laikā viņa balss noskaņa izklausījusies «daudz labāk» nekā iepriekš. Viņam bijuši «lieli plāni» šai braucienā doties uz Nāves jūru.

Sabirova arī apliecinājusi, ka Berezovskis ar viņu pārrunājis savu novembrī nosūtīto atvainošanās vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā viņš lūdzis iespēju atgriezties Krievijā. Viņai ticis parādīts arī vēstules melnraksts.

Par šādas vēstules esamību medijus pēc oligarha nāves informēja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu