Cunami iznīcinājis tūkstošiem jaunu auto (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušajā piektdienā notikušās zemestrīces izraisītais cunami vilnis Japānā nodarījis lielus bojājumus ne tikai infrastruktūrai un ēkām, bet arī būtiski ietekmējis autoražotāju darbu.

Daudzi autoražotāji ir pārtraukuši darbu un jaunus auto pagaidām neražo, jo trūkst elektroenerģijas, taču dažiem cunami krietni pabojājis arī peļņas iespējas, iznīcinot jau pārdošanai sagatavotus auto. Piemēram, Hitači ostā Ibaraki prefektūrā cunami vilnis no piestātnes noskalojis 2300 Nissan un Infiniti automobiļus, tostarp 1300 Infiniti M, EX un FX, kas gaidīja iekraušanu kuģī, lai dotos uz dīleru saloniem ASV.

Foto: AFP/LETA

Kā redzams attēlos, daļu automobiļu cunami vilnis sastūmis kaudzē kā rotaļu mašīnītes, bet vēl liela daļa ir iznīcināta uguns liesmās.

Foto: AFP/LETA

Kā ziņots, piektdien Japānas piekrastē tika reģistrēta 8,9 balles spēcīga zemestrīce, kas izraisīja spēcīgu cunami. Tas savukārt bez žēlastības postīja ciematus un pilsētas, ostas un kuģu piestātnes, rūpnīcas un arī atomelektrostacijas. Starp autoražotājiem, kas zemestrīces seku iespaidā uz laiku ir pārtraukuši ražošanu, ir Nissan, Toyota, Honda, Subaru.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu