Krievija bažījas par to, ka Ziemeļkorejas attiecības ar ASV kļūs nekontrolējamas (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija piektdien brīdināja, ka saspīlējums Ziemeļkorejas un ASV attiecībās var kļūt nekontrolējams, aicinot visas iesaistītās puses atturēties no militārā spēka demonstrācijas.

«Mēs esam nobažījušies, ka Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padome ir pieņēmusi atbilstošu lēmumu, bet starptautiskajā sabiedrībā tiek veiktas arī vienpusējas darbības ap Ziemeļkoreju, kas atspoguļojas militārās aktivitātes paplašināšanā,» piektdien kopīgā preses konferencē ar Ukrainas kolēģi paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

«Redzam, ka situācija vienkārši kļūst nekontrolējama, tā var pārvērsties par apburto loku,» piebilda Lavrovs.

«Ticam, ka nevienai no pusēm nevajag demonstrēt militāru spēku un izmantot pašreizējo situāciju kā attaisnojumu, lai ar militāriem līdzekļiem atrisinātu konkrētus ģeopolitiskus uzdevumus,» norādīja Krievijas ārlietu ministrs, aicinot visas puses radīt apstākļus, lai varētu atsākt sarunas.

«Mēs principā negatīvi esam noskaņoti pret jebkuras puses soļiem, kas vienā vai citā veidā veicina saspīlējumu,» uzsvēra Lavrovs, piebilstot, ka «mēs aktīvi atbalstām atbilstošo ANO Drošības padomes reakciju uz Phenjanas rīcību, kas ir nepieņemama un ir pelnījusi nosodījumu».

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Džonguns (Čenins) piektdien devis rīkojumu sākt sagatavošanās darbus stratēģiskiem raķešu uzbrukumiem ASV kontinentālajai daļai un militārajām bāzēm pēc tam, kas ASV bumbvedēji ar maskēšanās tehnoloģiju veica lidojumu pār Dienvidkoreju.

Kopš ANO Drošības padome februārī pastiprināja sankcijas pret Ziemeļkoreju tās decembrī veiktā kodolizmēģinājuma dēļ, Phenjana ir izteikusi dažādus draudus, tostarp par «apsteidzošiem» kodoltriecieniem. Tā arī paziņoja, ka atsakās no pamiera, ar kuru 1953.gadā beidzās Korejas karš.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu