Azerbaidžānas policija aiztur desmitiem opozīcijas aktīvistu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Azerbaidžānas policija sestdien aizturējusi desmitiem opozīcijas aktīvistu, kuri, iedvesmojoties no nemieriem, kas pārņēmuši arābu valstis, otro dienu pēc kārtas mēģināja sarīkot pret valdību vērstu demonstrāciju.

Aptuveni 200 opozīcijā esošās partijas "Musavat" biedru sapulcējās Baku centrā esošajā Strūklakas laukumā, taču viņus drīz vien izklīdināja policija, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP reportieris.

Protestētāji, kurus uniformās un civilā tērptie policisti vilka uz autobusiem, skandēja: "Brīvību!" un "Demisiju!".

"Šodienas demonstrācija ir vēsturiska. Tā iezīmē demokrātiskās kustības sākumu Azerbaidžānā," pirms protesta akcijas AFP sacīja "Musavat" līderis Isa Gambars. "Mūsu vēstījums varasiestādēm ir - īstenojiet fundamentālas reformas, ja nevēlaties revolūciju."

Kā ziņots, arī piektdien policija aizturēja vairāk nekā 40 aktīvistus, kas, izmantojot sociālās komunikācijas vietni "Facebook", mēģināja sarīkot valsts mēroga protestu dienu.

23 protestētāji pēc paskaidrojumu uzrakstīšanas tika atbrīvoti. Pārējie 20 paturēti apcietinājumā, un viņiem būs jāstājas tiesas priekšā, paziņojusi policija.

Opozīcija apsūdz prezidenta Ilhama Alijeva režīmu vēlēšanu rezultātu viltošanā, oponentu ieslodzīšanā un mēdiju brīvības ierobežošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu