Caune novadniekiem noliedz šaušanu uz dzīvniekiem (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alnis Jelgavas ģerbonī būtu jānomaina pret stirnu - šādi ironizēja Jelgavas novada iedzīvotāji, kas šo piektdien sanāca uz sapulci. Tā tika rīkota, lai iedzīvotāji un vietējās varas pārstāvji varētu izteikties par novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes rīcību. Caune pieķerts melos un piedalījies, iespējams, nelikumīgās stirnu medībās, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

(Ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu.)

Iedzīvotāju sapulce beigusies ar brīdinājumu deputātiem: ja viņi nerīkosies, tauta pieprasīs atlaist visu domi. Zālē klāt bijuši arī vairāki vietējās domes deputāti, kuri neesot iesaistījušies diskusijās ar novadniekiem. "Kamēr nav ekspertīze, kamēr nav pilnīgi skaidrs, mēs nevaram sodīt cilvēkus. Mēs vienkārši nevaram sodīt cilvēkus - ne jūs ikvienu, ne mani un nevienu cilvēku," sacīja Jelgavas domes deputāte Rita Čigāne (PS).

Arī pats malumedībās vainotais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) uz sapulci sanākušajiem esot uzsvēris, ka patiesību atklāšot izmeklēšana. Caune novadniekiem apgalvoja: "Es neesmu piedalījies malumedībās, es neesmu šāvis pa dzīvniekiem, tas ir it kā vislielākais pārmetums man. Es vēlreiz atkārtoju - es neesmu šāvis pa dzīvniekiem, ko šeit man grib pierādīt. Es neesmu piedalījies malumedībās," tā uzsvēra Caune un pēc sacītā uzreiz atstāja zāli.

Savukārt LNT raidījums "Degpunktā" šo piektdien informēja, ka Valsts meža dienests (VMD) esot ceturtdien, 10.martā, pabeidzis pārbaudi par mežziņa Jāņa Ozoliņa dalību šajā notikumā, kurā šaušanā uz dzīvniekiem tiek vainots arī Caune. VMD pieņēmis lēmumu ierosināt disciplinārlietu pret Ozoliņu. "Nepārprotami redzams, ka viņš šajā notikumā iesaistīts, bet pārkāpumu un vainas lietas turpina noskaidrot," tā "Degpunktam" atzina VMD pārstāvis.

Skatīt pievienotos video.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu