Rīgas eksmērs Andris Ārgalis varētu būt Vidzemes partijas NR.1 Rīgā (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis varētu būt pirmais numurs no Vidzemes partijas saraksta Rīgas pašvaldības vēlēšanās šovasar, pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Vidzemes partijas līderis Vents Armands Krauklis «Panorāmai» apstiprinājis, ka partija plāno startēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā, tomēr vēl esot jāapsver, vai to nedarīt kopā ar vēl kādu partiju. Krauklis uzsvēris, ka socioloģiskās aptaujas liecina, ka rīdzinieki mēra krēslā vēlas redzēt saimniecisku cilvēku, kāds neapšaubāmi esot Ārgalis.

Politisko karjeru Ārgalis 90.gados sāka apvienībā «18.novembra savienība», kas vēlāk apvienojās ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai» (TB). Pēc tam Ārgalis darbojās TB un Latvijas Nacionāli konservatīvās partijas (LNNK) izveidotajā apvienībā TB/LNNK, no kuras saraksta 1997.gadā tika ievēlēts Rīgas domē. Savukārt 2000.gadā Ārgalis tika iecelts par Rīgas mēru ‒ šajā amatā viņš gan pavadīja nedaudz vairāk par gadu.

2002.gadā jau no Tautas partijas saraksta Ārgalis tika ievēlēts Saeimā, kur darbojās trīs gadus, līdz 2005.gadā atkal tika ievēlēts Rīgas domē un kļuva par tās priekšsēdētāja vietnieku un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju. Savukārt 2009.gada pašvaldību vēlēšanās Ārgalis Rīgas domē netika atkārtoti ievēlēts. Ārgalis balotējās arī 10.Saeimas vēlēšanās no apvienības «Par labu Latviju» saraksta, taču parlamentā neiekļuva. No Tautas partijas Ārgalis izstājās 2011.gadā.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 1.jūnijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu