Putina sabiedrotais: Berezovski nogalināja britu specdienesti (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Borisa Berezovska draugs un Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais Sergejs Markovs izteicis aizdomas, ka drauga nāve nav nejauša, turklāt to organizējusi nevis Krievija, kā daudzi uzskata, bet gan britu specdienesti, raksta «Daily Mail».

Markovs skaidro, ka pēdējā laikā Berezovskis «lūdzies» iespēju dzimtenē atgriezties un arvien biežāk saņēmis signālus no Krievijas, ka tas varētu notikt.

Savukārt Lielbritānijas varas iestādes bijušas uztrauktas, ka Berezovskis pēc 13 gadus ilgušā patvēruma Lielbritānijā varētu salabt ar prezidentu Putinu un Kremlim nopludināt britu valsts noslēpumus, viņš apgalvo.

Putina sabiedrotais tādējādi saskata pamatu apgalvot, ka Berezovska nāvē iesaistīs nevis Kremlis, bet gan britu specdienesti MI5 vai MI6.

Jāatgādina, ka miljardieris, kurš lielāko daļu savas bagātības ieguva pretrunīgi vērtētos privatizācijas darījumos 1990.gados Krievijā, pirms 13 gadiem ieguva politisko patvērumu Lielbritānijā. Pēc tam, kad Berezovskis vērsās pret savu bijušo sabiedroto Vladimiru Putinu, pret viņu celtas smagas apsūdzības, piemēram, vērienīgā krāpniecībā ar nodokļiem.

Esot rakstījis vēstuli Putinam un lūdzis piedošanu

Markovs apgalvo, ka pēc tam, kad Berezovskis pērn tiesā zaudēja trīs miljardus britu mārciņu vērto prāvu pret Romānu Abramoviču, Putinam adresētā vēstulē esot lūdzis piedošanu un atļauju atgriezties Krievijā.

«Bija skaidrs, ka viņš gatavs sniegt informāciju Krievijas slepenajiem dienestiem par Rietumu slepenajiem dienestiem, kas strādā pie tā, lai gāztu Putinu. Tāpēc viņi tika no viņa vaļā,» paziņoja Markovs.

Piesaista radioloģijas ekspertus

Jāuzsver, ka izmeklēšana par Borisa Berezovska nāvi vēl turpinās. Pretrunīgi vērtēto miljardieri sestdien 68 gadu vecumā mirušu uz vannasistabas grīdas atrada miesassargs. Britu policija paziņojusi, ka pagaidām nav nekāda pamata uzskatīt, ka Berezovska nāvē iesaistīta kāda persona.

Izskanējis, ka Berezovska mājā pārbaudes veikuši arī radioloģijas un indīgo vielu eksperti. Jādomā, ka šie eksperti tika piesaistīti, atceroties cita Kremļa pretinieka Aleksandra Ļitviņenko nāvi, kuru Londonā saindēja ar radioaktīvo poloniju. Lielbritānija oficiāli notikušajā apsūdzējusi Krieviju.

Medijos izskanējusi neoficiāla informācija, ka Berezovskis atstājis pirmsnāves vēstuli, taču viņam tuvi cilvēki izsaka šaubas par to, ka viņš varētu izšķirties par pašnāvību. Berezovskis pēdējā laikā bijis depresijā un cīnījies ar finansiālām grūtībām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu