Izstrādāti priekšlikumus ieroču kontroles pastiprināšanai (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai nepieļautu kinoteātrī "Citadele" notikušās traģēdijas atkārtošanos, Valsts policija izstrādājusi priekšlikumus, lai pastiprinātu ieroču aprites kontroli, piemēram, tiek ierosināts noteikt fiziskām personām aizliegumu iegūt savā īpašumā vairāk nekā divas pistoles pašaizsardzībai.

Iekšlietu ministrija informēja - lai pastiprinātu ieroču aprites kontroli, policija rosina ieroču glabāšanas, nēsāšanas un ieroču kolekcijas atļaujas izsniegt tikai uz noteiktu laiku, kā arī noteikt konkrētu personu loku, kas varētu saņemt nēsāšanas atļauju pašaizsardzības šaujamierocim.

Valsts policija arī iesaka izstrādāt Ministru kabineta noteikumus, kas paredzētu fiziskās personas veselības stāvokļa pārbaudi, kura ir vai vēlas kļūt par šaujamieroču īpašnieku.

Lai pilnvērtīgi uzturētu reģistrēto šaujamieroču ložu – čaulu - kontrolkolekciju un iegūtu maksimālu rezultātu no ieroča identificēšanas ekspertīzēm, priekšlikumos arī ir paredzēts atjaunot kontrolšāvienu veikšanu, nosakot kontrolšāvienus veikt īsstobra šaujamieročiem reizi piecos gados, nevis vienu reizi, kā tas ir pašlaik.

Tiek piedāvāts arī noteikt stingrākas prasības ieroču iegādāšanās, glabāšanas vai nēsāšanas atļaujas saņemšanai agrāk sodītām personām, kā arī noteikt fiziskām personām aizliegumu iegūt savā īpašumā vairāk nekā divas pistoles pašaizsardzībai.

Ierosināts arī aizliegt izsniegt ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas atļauju personai, kurai kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss.

Lai realizētu piedāvātos priekšlikumus, tiks sagatavoti grozījumi normatīvajos aktos.

Jau ziņots, ka policijai priekšlikumus ieroču aprites kārtības uzlabošanai uzdeva sniegt iekšlietu ministre Linda Mūrniece, lai nepieļautu kinoteātrī "Citadele" notikušās traģēdijas atkārtošanos.

Nesen kinoteātrī "Kino Citadele" ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts bankas "Citadele" augsta ranga darbinieks. Par šo slepkavību aizturēts jurists Nikolajs Zikovs, kuram ir vairāki šaujamieroči.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu