Somāliešu pirāti nogalinājuši četrus sagūstītos amerikāņus (24)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neveiksmīgā mēģinājumā atbrīvot ķīlniekus no pirātu sagrābtas jahtas otrdien nogalināti visi četri amerikāņi un divi somāliešu pirāti, ziņoja ASV militārpersonas.

Kā jau ziņots, jahta "Quest" tika nolaupīta Indijas okeānā pirms trim dienām. Kopš tā laika ASV spēki to uzmanīgi novēroja un jahtai tuvojās, sadzirdot šāvienu troksni, paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība.

Pēc uzkāpšanas uz "Quest" klāja "ASV spēki atklāja, ka sagūstītāji nošāvuši visus četrus gūstekņus. Neskatoties uz tūlītējiem pasākumiem dzīvības glābšanai, visi četri ķīlnieki nomira no gūtajiem ievainojumiem," teikts pavēlniecības izdotajā paziņojumā.

"Mēs izsakām savu dziļāko līdzjūtību par bezjēdzīgi zaudētajām dzīvībām uz "Quest" klāja," paziņoja ģenerālis Džeimss N. Matiss.

Jahtas īpašnieki - Džīna un Skots Adami - bija pensionāru pāris, kas jau septiņus gadus burāja apkārt pasaulei, sava pēdējā ceļojuma laikā plānojot piestāt Indijā, Džibuti un Krētā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu