Polijā par vecas gaļas izmantošanu aptur kādu uzņēmumu (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Polijas pārtikas dienesta inspektori piektdien apturēja gaļas pārstrādi uzņēmumā valsts ziemeļos pēc tam, kad televīzijas pārraidē tika paustas aizdomas, ka tās produkcijā tiek pievienoti sapuvuši gaļas produkti.

Televīzijas kanāls TVN24 pārraidīja videomateriālu, kurā redzamas desas, kas no bojāšanās jau kļuvušas zaļas. Kāds vārdā nenosaukts uzņēmuma darbinieks videomateriālā dzirdams sakām, ka sapuvušās desas tiks notīrītas, izžāvētas un pievienotas jauniem produktiem. Savukārt kāds cits vīrietis atzīst, ka tonnām vecas gaļas tiek pievienota jaunai produkcijai tā vietā, lai to iznīcinātu.

Polijas veterinārā dienesta vadītāja vietnieks Kšištofs Jaždzevskis aģentūrai «Associated Press» piektdien teica, ka inspektori nekavējoties pēc sižeta pārraidīšanas televīzijā devās uz ražotni un slēdza tās gaļas pārstrādes nodaļu. Ir sākta pārbaude uzņēmumā, kura nosaukums, kā apstiprināja Jaždzevskis, ir «Viola».

Uzņēmums savu produkciju eksportē uz citām Eiropas Savienības valstīm.

TVN24 vēlāk paziņoja, ka uzņēmuma vadība, atbildot uz televīzijas kanāla jautājumiem, ir noliegusi, ka produkcijas ražošanā jebkad jauniem produktiem ir pievienota veca gaļa vai tās produkti.

«Nav pamata šādām aizdomām,» lasāms TVN24 saņemtajā vēstulē, ko parakstījis kompānijas valdes priekšsēdētājs Kšištofs Mecinskis.

Polijas pārtikas un veterinārā dienesta vadītāja vietnieks nespēja apstiprināt raidījumā paustās aizdomas, tomēr norādīja, ka video redzamās darbības ir likuma pārkāpums un apdraud patērētāju veselību.

Video redzams, ka veca gaļa tiek uzglabāta kopā ar jaunu, kas ierasti rada svaigas gaļas bakteriālu saindēšanos, kas izplatās visā noliktavā. Tāpat viņš piebilda, ka problēmas rada televīzijas sižetā atspoguļotā prakse, ka pārstrādāta gaļa tiek sasaldēta un tad atkal atsaldēta.

Jaždzevskis norādīja, ka līdz šim nav saņemta informācija par pārkāpumiem konkrētajā uzņēmumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu