8.marta apsveikumam Rīgas dome izlietojusi 8948 latus (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Marta pirmajā nedēļā, atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu, Rīgas ielās, parkos un laukumos izvietota 13 latviešu mākslinieku gleznu reprodukciju izstāde, kuras izveidošanai Rīgas dome izlietojusi 8948 latus, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Kā skaidro domes pārstāvji, pilsētvides izstāde tapusi kā Rīgas pašvaldības apsveikums Starptautiskajā sieviešu dienā, un tā ir tematiski piesaistīta sievietes tēlam, kādu to redzējuši izcilākie 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta latviešu mākslinieki.

Mākslinieku darba reprodukcijas pilsētvidē izvietotas pilsētas centrā, kā arī apkaimēs gan uz lielformāta stendiem un pieturvietās, gan reklāmas stendos, uz tiltiem un ēku fasādēm. Reprodukciju darbu izgatavošana, uzstādīšana, uzturēšana eksponēšanas kārtībā un demontāža minētajās vietās izmaksās 8948 latus.

Kā ziņots, pilsētvides izstādes ekspozīcija apskatāma no 4. līdz 10.martam, un tajā redzami vairāku mākslinieku darbi - Jaņa Rozentāla «Māte ar bērnu» un «Princese ar pērtiķi», Ineses Siliņas akvareļu cikla «Mātes mūžs» trīs darbi, Ģederta Eliasa «Annas Hamsteres-Liepiņas portrets», «Karija ar melnu kaķi», «Sieviete ar vēdekli bārā», Jēkaba Kazaka «Dāmas jūrmalā», Valdemāra Tones «Portreta studija», «Pie loga», «A. Liepas jaunkundzes portrets», kā arī Kārļa Teodora Hūna «Jaunā čigāniete».

Projektu pēc Rīgas domes pasūtījuma sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju realizēja reklāmas artelis «MegaZin».

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu