8.marts! Idejas, kā pavadīt šo dienu! (70)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai vai kā, bet pavasarīgie tulpju svētki tomēr ir akcentēti mums, sievietēm, tāpēc domājams, ka šodien noteikti varam izvēlēties veidu, kā pavadīt šo dienu! Arī ja sanāk mazliet nerēķināties ar citiem... Būsim mazliet egoistes, mēs to esam pelnījušas!

Centrāltirgū uz koncertu!

8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā, kad aizsākas jaunā ziedu tirdzniecības sezona, Centrāltirgus sagatavojis īpašu sveicienu tirgus pircējām, pārdevējām un viņu tuviniekiem, dāvinot pavasarīgu svētku koncertu jauno un talantīgo Latvijas dziedātāju izpildījumā, kā arī aicina vienoties kopīgā akcijā, nosūtot gaisīgu pavasara sveicienu citiem svētku svinētājiem. No plkst. 11.00 Nēģu ielas laukumā skanēs svētku koncerts, kurā uzstāsies Ivo Grīsniņš-Grīslis ar grupu, kā arī pazīstamākie O’Kartes skatuves dalībnieki. Jānis Buķelis izpildīs īpaši enerģiskas un pacilājošas melodijas rokmūzikas ritmos, savukārt labākās romantiskās dziesmas ikvienai klausītājai veltīs Mārtiņš Ruskis un Kristaps Pujāts. 8.marta koncertu vadīs apburošā Jogita Pūpola un atraktīvais pasākumu vadītājs Kašers. Īpašs pārsteigums ikvienai rīdziniecei un pilsētas viešņai sagatavots plkst. 13.00, kad koncerta klausītājiem kopā ar dziedātājiem būs iespēja vienoties kopīgā akcijā un nosūtīt gaisīgu pavasara sveicienu citiem svētku svinētājiem.

Foto: AFP/LETA

Tauriņi un ziedi Botāniskajā dārzā

Baltijā unikālā Tropu tauriņu māja jaunajā sezonā apmeklētājiem durvis vērs 8.martā Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā. Dāvana 8.martā - dāmām ieeja tauriņu mājā visu dienu līdz pat krēslai par pus cenu - tikai 1,50 Ls, bet dārzā apmeklētāji būs laipni gaidīti līdz pulksten septiņiem vakarā. Tropu tauriņu mājas apmeklētāji klātienē varēs vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem. Dabā tie dzīvo baros un mitinās klajās, saulainās laucēs. Tropu tauriņu mājā ikvienam būs iespēja piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Lielāko tauriņu spārnu atvērums ir salīdzināms ar divām lielām plaukstām. Interesanti, ka ne tikai tauriņi ir dažādas krāsas un lieluma, bet arī to kūniņas, daža līdzinās pat dārgakmeņiem. Caur inkubatora logu var laimēties vērot arī maģisko tauriņa šķilšanās norisi. Apmeklētājiem atvērta arī jaunā Acāliju māja, kur šajā laikā ir skatāms acāliju ziedēšanas košums, kā arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas, bet Palmu mājas vestibilā ir skatāma izstāde «Kā sagrozīt galvu?!...».

By tolomea
Gordon Wrigle
By tolomea Gordon Wrigle FOTO: www.flickr.com

Apmeklē diskusiju par feminismu

8. martā plkst. 18:30 Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) aicina uz sarunu vakaru «Viss taču ir kārtībā» par feminisma ideju (ne)aktualitāti Latvijā. Diskusijā, kuru vadīs Zane Zajančkauska, savās domās dalīsies mākslinieces Rasa Jansone un Ingrīda Pičukāne, žurnāliste Ieva Adamss, kino zinātniece Inga Pērkone, filosofs Artis Svece, «Delnas» direktors Kristaps Petermanis, kas ieguvis maģistra grādu dzimtes studijās, rakstniece Ilze Jansone, kultūras pētniece un pasniedzēja Maija Veide, kā arī mākslas zinātniece Ieva Astahovska. Sarunu vakarā aicināti piedalīties visi interesenti, dalība bez maksas. Diskusija norisinās starptautiskās mākslinieču apvienības «FemLink» video darbu skates ietvaros.

By Kheel Center, Cornell University
Kheel Center+
By Kheel Center, Cornell University Kheel Center+ FOTO: www.flickr.com


Uzpucējies bez maksas

Par godu Sieviešu dienai «Domina Shopping» sievietes bez maksas varēs apmeklēt īpaši izveidotu skaistumkopšanas salonu. Atzīmējot Sieviešu dienu, līdz pat 10.martam darbosies «Labo Sajūtu Salons». Tajā ikvienai sievietei būs iespēja bez maksas saņemt stilista un vizāžista konsultācijas, izveidot īpašu vakara frizūru, kā arī veikt manikīru. Turklāt ikviena dāma varēs arī noklausīties komplimentus un labus vārdus no sabiedrībā pazīstamiem vīriešiem - aktiera Gundara Silakaktiņa, dziedātājiem Jāņa Moiseja, Viktora Zemgala, TV sejas Valtera Krauzes un citiem.

By Cea.
Playing Futures: Applied Nomadology+ Add Contact
By Cea. Playing Futures: Applied Nomadology+ Add Contact FOTO: www.flickr.com

Izvizinies ar bānīti

Gulbenes - Alūksnes bānītis šajos svētkos sniedz vienreizēju iespēju pārsteigt mīļotās, dārgās sievas, mammas un draudzenes īpašā braucienā ar romantisku un daudzsološu nosaukumu - «Sajūties kā sieviete». Bānītis pulksten 18.00 jūs gaidīs Gulbenes dzelzceļa stacijā, lai aizvestu neaizmirstamā piedzīvojumā līdz pat Alūksnei un atpakaļ. Īpašajā bāra vagonā katru sievieti gaidīs ne tikai pārsteiguma dāvana. Šis vakars būs tas, kurā katra daiļā dzimuma pārstāve saņems nedalītu uzmanību, jutīsies visskaistākā, vismīlētākā un burvīgākā. Pasākuma laikā būs iespēja baudīt gardus un atspirdzinošus dzērienus, garšas kārpiņas lutinās pavārmeistaru radīti brīnumi, atmosfēru radīs dzīvā mūzika, kā arī dažas tikai šim vakaram paredzētas atrakcijas un izklaides. Visa brauciena laikā ir solīta netradicionāla un pat eksotiska gaisotne, kas šo vakaru padarīs neaizmirstamu katras sievietes dzīvē, un vienmēr atmiņas par šo piedzīvojumu liks jūsu sirdsdāmai pasmaidīt, jo īpaši, ja izmantosiet iespēju iemūžināt savas emocijas un prieku foto stūrītī.

Megijas Reilijas koncerts Starptautiskajā sieviešu dienā

8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā teātra namā «Jūras vārti» viesosies skotu izcelsmes dziedātāja Megija Reilija (Maggie Reilly), lai sniegtu koncerta apmeklētājiem tieši šiem svētkiem atbilstošu, nedaudz sentimentālu muzikālu baudījumu. Mūzikas pasaulē Megijas Reilijas vārds ir plaši pazīstams, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar komponistu un taustiņinstrumentālistu Maiku Oldfīldu (Mike Oldfield). Šīs sadarbības ietvaros tapušas daudzas popularitāti iekarojušas dziesmas - «To France», «Moonlight shadow», kā arī hits «Family Man», kas dziedātājai 1984.gadā atnesa ASCAP (Amerikas komponistu, autoru un izdevēju biedrības) balvu. Megijas Reilijas interese par mūziku sākās jau bērnībā, kad, pateicoties tēvam, kurš bija muzikants kādā deju grupā, mazā Megija bieži apmeklēja viņa koncertus Skotijā.

TV

LNT: 8.martā, Starptautiskajā sieviešu dienā, skatītājiem dāvinās pazīstamā un mīlētā itāļu dziedātāja Al Bano, īstajā vārdā Albano Karrisi, 70 gadu jubilejas koncertu. Māksliniekam uz skatuves pievienosies jaunā latviešu dziedātāja, OKartes skatuves dalībniece Antra Stafecka, lai kopā ar itāļu dziedātāju izpildītu vairākus duetus.

TV3: 8.marta vakarā skatītājus lutinās ar Oskara balvai nominētās filmas «Spogulīt, Spogulīt: Sniegbaltītes stāsts» televīzijas pirmizrādi. Klasiskais stāsts ieguvis jaunas krāsas, burvīgus tērpus, arī patīkamu ironiju un humoru. Ļaunās karalienes ādā iejutīsies godalgotā aktrise Džūlija Robertsa, kura filmā sapņo par precībām ar skaisto bagāto princi. Pavadiet svētku vakaru ar kostīmdrāmu «Spogulīt, Spogulīt: Sniegbaltītes stāsts» 8.martā 21:00 kanālā TV3.

Viasat History 8.martā no 19:50, atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu, piedāvā izbaudīt četrus īpašus stāstus par spēcīgām un enerģiskām sievietēm. Viasat History būs skatāma filma par Padomju Savienības varoni Katju Djominu, labestības simbolu Māti Tērēzi, izcilu angļu rakstnieci Džeinu Ostinu un neticamus sasniegumus guvušo Anglijas leģendu Elizabeti I.

Padalies arī ar savu šīs dienas plānu!

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu