"Vienotība" tiesībsarga amatam izvirzīs tiesnesi Anitu Kovaļevsku (82)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienība "Vienotība" tiesībsarga amatam izvirzīs Administratīvās rajona tiesas tiesnesi Anitu Kovaļevsku.

Laba reputācija

Kovaļevska šodien esot saņēmusi vienbalsīgu "Vienotības" frakcijas atbalstu un piekritusi kandidēt uz šo amatu.

Zaķis norādīja, ka Kovaļevskai ir liela pieredze cilvēktiesību jautājumos. Viņa ir ar labu reputāciju un vislabākais iespējamais kandidāts Latvijā, apgalvoja politiķis.

Runājot par iespējām Kovaļevsku ievēlēt tiesībsarga amatā, Zaķis norādīja, ka cerot, pirmkārt, uz koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Viņš arī cerot, ka šīs kandidātes labās īpašības spēs novērtēt kolēģi opozīcijā.

"Vienotības" frakcijas vadītājs uzsvēra, ka tikai tagad, pēc izvirzīšanas, sāksies īstās diskusijas par kandidātiem.

Zaķis arī pauda cerības, ka šī kandidāta izvirzīšana neradīs problēmas sadarbībai ar ZZS, kas jau paudusi atbalstu apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ieteiktajam kandidātam - "Rīgas slimokases" (RSK) likvidatoram Jurim Jansonam.

ZZS neesot sajūsmā

Pēc Zaķa teiktā, ZZS gan iepriekš zinājusi, ka "Vienotība" šādu kandidātu var virzīt, un sajūsma par to neesot pausta.

Runājot par Jansona izvirzīšanu, Zaķis pieļāva, ka SC ar ZZS par to vienojusies iepriekš. Tomēr viņš pauda uzskatu, ka "Vienotības" piedāvātā Kovaļevska ir daudz spēcīgāka kandidāte.

Saeimas priekšsēdētāja Solvitā Āboltiņa (V) izteicās - viņa esot par 100% pārliecināta, ka par SC un ZZS izvirzīto kandidātu Jansonu esot notikusi politiskā tirgošanās. "Nav pieņemamas metodes, kā tas izdarīts," uzsvēra Āboltiņa.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzina, ka Kovaļevska esot viņiem zināms cilvēks.

Tomēr ZZS jau esot paudusi atbalstu Jansona kandidatūrai un tagad nebūtu prātīgi "mētāties".

"Nevaram palikt muļķīgi," norādīja Brigmanis.

No Jansona neatteiksies

Savukārt SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins atzina, ka Kovaļevska, neapšaubāmi, esot ļoti labs kandidāts un varētu tikt uzaicināta uz frakciju, lai deputāti uzklausītu viņas viedokli un darbības koncepciju.

Agešins norādīja, ka abi kandidāti - gan Jansons, gan Kovaļevska - esot labi, gan ar saviem plusiem un mīnusiem, un viņš pat nevarot pateikt, kurš ir labāks. Par abiem kandidātiem būšot daudz diskusiju, un šāda sacensība nākšot par labu visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Pagaidām gan viņš neredzot pamatu atteikties no Jansona kandidatūras, norādīja Agešins.

Saeima Kovaļevsku par tiesnesi iecēla 2009.gada oktobrī. Pirms tam viņa bijusi Tiesībsarga biroja cilvēktiesību vadītāja, iepriekš ilgus gadus strādājusi arī Valsts cilvēktiesību birojā (VCB), bijusi VCB Pilsonisko un politisko tiesību daļas vadītāja, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Jau ziņots, ka SC pēc ZZS atbalsta saņemšanas nolēmusi Jansonu oficiāli virzīt tiesībsarga amatam. SC un ZZS frakcijām Saeimā kopā ir 51 balss, ar ko pietiek Jansona ievēlēšanai par tiesībsargu.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu