Rīgas dome "Daimler" lietā sola "stingri reaģēt" (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks ("Saskaņas centrs") pagaidām nekomentē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās darbības kriminālprocesa "Daimler" kukuļdošanas lietas ietvaros un pašvaldības iespējamo reakciju.

Baraņņiks sacīja - kamēr KNAB veic izmeklēšanu, lietu ir grūti komentēt - to varēs darīt, kad būs zināmi rezultāti.

Vienlaikus viņš uzsvēra -

ja būs pierādījumi, ka lietā ir iesaistītas Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) amatpersonas, pašvaldība "stingri reaģēs".

"Pagaidām šādu ziņu nav, KNAB neizplata tādas ziņas," teica Baraņņiks, vēršot uzmanību uz to, ka kriminālprocesā aizturētās personas ar RS pašlaik nekādā veidā vairs nav saistītas.

RS turpina darbu

Atbildot uz jautājumu, vai "Daimler" lieta ir pārrunāta ar RS valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs informēja, ka to nav plānots darīt, jo, cik viņam zināms, Bemhens bijis KNAB un viņam ir liegts runāt par šo lietu. "Tāpat pagaidām nav izvirzītas nekādas apsūdzības tieši pret RS, tās amatpersonām vai darbiniekiem, līdz ar to RS turpina pildīt savu pamatfunkciju - pārvadāt pasažierus," klāstīja Baraņņiks.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmdienas vakarā apcietināja bijušo RS padomes locekli Leonardu Teni.

Tāpat ziņots, ka KNAB kriminālprocesa ietvaros atzinis vairākas personas par aizdomās turētajām saistībā ar iespējamu Rīgas pašvaldības amatpersonu kukuļošanu, ko ar starpnieku palīdzību veikušas Vācijas autobūves koncerna "Daimler AG" meitasuzņēmuma "Evo Bus GmbH" amatpersonas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu