Veikalos aptur «Kuršu zemes» gaļas konservu tirdzniecību (70)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izplatītās ziņas par zirga gaļas atklāšanu «Kuršu zemes» ražotajos gaļas konservos «Maxima» preventīvi, sākot ar šodienu, aptur vairāku minētā ražotāja gaļas konservu tirdzniecību, informēja «Maxima» pārstāvis Ivars Andiņš.

Tirdzniecība apturēta līdz lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai.

Veikalu tīkla «Rimi» pārstāve Laura Podskočija norādīja, ka rūpēs par patērētāju drošību, balstoties uz PVD mājaslapā pieejamo informāciju, «Kuršu zemes» ražotie liellopu gaļas konservi tiks izņemti no visiem «Rimi» veikaliem.

«Produkts tiek izņemts uz noteiktu laiku līdz precīzai apstākļu noskaidrošanai,» teica «Rimi» pārstāve.

Veikalu tīkla «Iki» operatora SIA «Palink» pārstāvji arī informēja, ka no tirdzniecības izņems visus «Kuršu zemes» liellopu gaļas konservus.

«Kuršu zeme» veiks liellopu gaļas konservu izmeklēšanu

Savukārt uzņēmums pēc šodien saņemtās informācijas no PVD par zirga gaļas klātbūtni liellopu gaļas konservos SIA «Kuršu zeme» veiks izmeklēšanu, informēja uzņēmuma pārstāve Marina, kura nevēlējās atklāt savu uzvārdu.

Viņa norādīja, ka uzņēmumā nav skaidrības par to, kā zirga gaļa varēja nonākt liellopu gaļas konservos.

Uzņēmuma pārstāve teica, ka nav pilnvarota izklāstīt nekādas detaļas - ne par liellopu konservu partijas apjomu, ne arī ko citu.

Kā ziņots, Vācijas pārtikas apriti uzraugošā kompetentā iestāde «Kuršu zemes» ražotajos liellopu gaļas konservos laboratoriski ir konstatējusi zirga gaļu, liecina paziņojums Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Komentāri (70)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu