Zirga gaļas skandāls sasniedz arī Portugāli (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles atbildīgie dienesti konfiscējuši 79 tonnas gaļas un gaļas produktu, kuru sastāvā atklāta nemarķēta zirga gaļa.

Tāpat konfiscēti gandrīz 19 000 gatavu maltīšu - lazanjas, hamburgeri, frikadeles -, kas izņemtas no mazumtirdzniecības vietām un izplatīšanas centriem.

Sāktas piecas krimināllietas aizdomās par krāpšanu. Plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Jau vēstīts, ka Eiropu piemeklējis zirga gaļas skandāls, kas aizsākās, kad īru un britu uzņēmumu izgatavoto liellopu gaļas burgeru sastāvā tika konstatēta zirga gaļa.

Skandāls spēkā pieņēmās aizpagājušajā nedēļā, kad saldēto pārtikas produktu uzņēmuma «Findus» Lielbritānijas filiāle sāka no tirdzniecības atsaukt liellopu gaļas lazanju. Šāds lēmums tika pieņemts, balstoties uz piegādātāja - franču uzņēmuma «Comigel» - sniegto informāciju par veiktajām pārbaudēm, kuras uzrādīja, ka produkti satur 60% līdz pat 100% zirga gaļas.

Kopš tā laika no lielveikalu plauktiem izņemti miljoniem liellopu gaļas produktu, lai pārbaudītu, vai šo izstrādājumu sastāvā nav zirga gaļas.

Veikalos nopērkamajos kā liellopu gaļas maltītes marķētajos produktos zirga gaļa atklāta jau Lielbritānijā, Francijā, Austrijā, Norvēģijā, Dānijā, Nīderlandē, Vācijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Rumānijā, Bulgārijā, Spānijā, Honkongā, Portugālē un nu arī Latvijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu