Somijas pārtikas kompānija ziedos zirga gaļas kebabus labdarībai (19)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somu pārtikas uzņēmums «Pouttu» plāno ziedot zirga gaļas kebabus trūcīgajiem un jau saņēmis Somijas varasiestāžu atļauju šai iecerei.

Trūcīgajiem tiks ziedoti kebabi, kuru sastāvā pretēji etiķetē norādītajam konstatēta zirga gaļa.

«Pouttu» pārstāve atklāja, ka par kebabiem interesi izrādījušas aptuveni desmit labdarības organizācijas, un tie tiks piegādāti, tiklīdz būs noorganizēts transports.

«Pouttu» pagājušajā nedēļā izņēma no pārdošanas aptuveni piecas tonnas kebabu porciju, jo uzņēmuma iekšējā pārbaudē tika konstatēts, ka tie pretēji etiķetē norādītajam satur zirga gaļu.

Aptuveni 1,7 tonnas šādu kebabu vēl atrodas uzņēmuma noliktavās un tiks ziedoti labdarībai.

Kebabi, kas jau bija piegādāti veikaliem un pēc tam no tirdzniecības izņemti, labdarībai netiks ziedoti, jo «Pouttu» nevar garantēt, ka tie turēti aukstumā.

Jau vēstīts, ka Eiropu piemeklējis zirga gaļas skandāls, kas aizsākās 15.janvārī, kad īru un britu uzņēmumu izgatavoto liellopu gaļas burgeru sastāvā tika konstatēta zirga gaļa.

Kopš tā laika no lielveikalu plauktiem izņemti miljoniem liellopu gaļas produktu, lai pārbaudītu, vai šo izstrādājumu sastāvā nav zirga gaļas.

Pretēji citām skandāla skartajām pārtikas kompānijām «Pouttu» norāda, ka viņi zina zirga gaļas izcelsmi, jo ražo vairākus produktus no zirga gaļas, un šajā gadījumā vienkārši sajaukts produktu marķējums.

Uzņēmums skaidroja, ka ideju par kļūdaini marķēto produktu ziedošanu labdarībai guvis no sociālo mediju lietotājiem.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu