Kairā cilvēki pa ielām skraida ar cirvjiem un automātiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija Kairā pēc vakardienas ir pamainījusies un kļuvusi diezgan saspringta – Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka atbalstītāji ir izgājuši ielās un sākušās atklātas asiņainas sadursmes. Pilsētā uz ielām valda haoss, cilvēki skraida ar ieročiem, aptur mašīnas un paši tās pārbauda, telefonsarunā no Kairas ar TVNET savos pirmajos iespaidos ierodoties Ēģiptē dalījās TV3 raidījuma "Nekā personīga" žurnālists Sandijs Semjonovs.

Sandijs Semjonovs
Sandijs Semjonovs Foto: LETA

Rītdien gaidāma milzīga demonstrācija un neviens nevar prognozēt, kā tas attīstīsies. Skaidrs, ka neviens mierā neliksies. Mubaraka atbalstītājiem ir daudz domubiedru.

Nekas iepriecinošs tas nav, un izskatās, ka var draudēt pat pilsoņu karš.

Tu brauc pa ielu un redzi, kā cilvēki skraida ar cirvjiem, automātiem, mačetēm, Molotova degbumbām, aptur automašīnas, sākas skaidrošanās... Ceļš no lidostas līdz viesnīcai prasīja piecas stundas, kaut arī parasti tās ir 40 minūtes.

Lidostā žurnālistam atņem filmēšanas kameru


Ierodoties lidostā, visam televīzijas ekipējumam uzreiz tika pievērsta īpaša uzmanība. Mūs pasauca malā uz īpašo pārbaudi un atņēma mūsu videokameru. Ieradāmies kopā ar "NTV" un vairākām citām televīzijām no Eiropas – statīvus un tehnisko ekipējumu ir atļauts atstāt, bet kameras tiek atņemtas un noliktas lielā istabā, kur jau ir pilns ar tām.

Foto: AFP/LETA

"Patlaban mūsu prioritāte ir atrast jaunu ekipējumu. Mēs gribam veidot reportāžas, strādāt un braukt skatīties, kā šeit iet arī latviešiem, " stāsta Semjonovs.

Jau ziņojām, ka Mubaraka atbalstītāji ceturtdien izlauzušies caur armijas izveidoto buferjoslu ap Brīvības laukumu Kairas centrā un atkal sākuši ar akmeņiem apmētāt režīma pretiniekus.

Nemieri Kairā notiek jau desmito dienu.

Pabriks: līdz piektdienas vakaram šajā valstī būs kritiskākais laiks

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība") prognozēja, ka tuvāko divdesmit četru stundu laikā paredzama tālāka situācijas eskalācija, viņaprāt, līdz piektdienas vakaram šajā valstī būs kritiskākais laiks.

"Nemieri un konfrontācijas Ēģiptē ir sasniegušas sarkano līniju, proti, vardarbības eskalāciju,"

norādīja Pabriks.

Ja arī tu atrodies Kairā un esi liecinieks tur notiekošajam, dalies ar saviem novērojumiem kā arī foto, sūtot uz e-pastiem lasitaji@tvnet.lv un reportieris@tvnet.lv

Foto: AFP/LETA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu